конопено масло

Конопеното масло (CBD) е едно от най-ценните масла в света и се счита, че то е било първата заседа билка от човека. Натуралният продукт е ценен, заради това, че съдържа Омега-3 и -6 киселини, които са жизненоважни за организма ни. Но освен за цялостна профилактика на тялото, тези киселини, в комбинацията с витамините A, B1, B2, B3, B6, C, D и Е, конопеното масло става елексир, което въздейства най-вече на нервната ни система.

Епилепсия и последващи припадъци

За съжаление някои родители се налага да използват CBD при много тежки случаи на епилепсия и последващи припадъци. Гърчовете могат да се облекчат до определена степен чрез конопеното масло. Маслото най-вече влияе върху честотата и тежестта им. Тази информация е базирана на няколко клинични изследвания върху деца с епилепсия във Великобритания през 2013 г. При 50% от случаите имало разредяване на припадъците до степен, че да водят нормален живот. Но трябва да се консултирате със своя невролог за точната доза и начин на прием.

Безпокойство при детето

Ако детето ви изпитва силна тревежност, травмирано е от дадена случка и не може да води спокоен живот, може да прибегнете до конопеното масло CBD, защото помага на нервната система да се възстанови бързо и ефикасно.

Разстройство на съня

Много деца страдат от разстройство на съня, последвано от нощно напикаване. Това може да е сериозна индикация за съществуващ психически проблем или посттравматичен стрес в ежедневието на детето ви, което то подтиска, докато е будно, но не и когато заспи. Конопеното масло (CBD) е изцяло непсихоактивно вещество и може да се справи с тревожните реакции, като успокои тялото и ума на детето, без да повлияе на активния му начин на живот.

Статията е изготвена с помощта на www.hempstore.bg

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com