Детето опознава света чрез игрите. То ежедневно се сблъсква с нови цветове, нови форми, различни движения, което води до огромната нужда от активна среда за игра. Всеки път, когато пазаруваме за него, сме изправени пред избора каква играчка да вземем. 

Покрай наближаването на коледните празници ние се разтърсихме да открием магазин, който да ни вдъхнови със своите творчески решения, и който да покажем на нашата аудитория. 

И открихме Tutu toys. Те ни грабнаха със своите интерактивни решения и ръчно направени дървени играчки с много любов. Но какво всъщност стои зад този бранд?

Индивидуалността и ръчно направеното щастие 

Концепцията за връщането на интереса към ръчно направените дървени играчки е в основата на детския магазин Tutu toys. Създателят Йорданка Краевска започва бранда си с в търсене на хубава играчка за подарък за своето дете за Коледа.

Да намериш перфектния Busy Board обаче не е лесна задача и тя успява да изработи модела по свой начин, както тя си го представя – по-пътстър, по-интерактивен и вълнуващ за дъщеря й.

Ръчно направените играчки са един от най-ценните активи за индивидуалното развитие на всяко дете. А Йорданка доказва това всеки ден като измисля креативни игри, които да не спират да провокират интереса дори и на най-малките.

Дървените играчки дават по-различен поглед към света

В момента всички детски магазини са пълни с пластмасови играчки и очевидно там липсват алтернативи за тези родители, които искат да предоставят по-сетивен начин на игра на децата си. Естествените текстури и ярките цветове на дървените играчки стимулират сетивата на детето, като ги подканват да пипат, усещат и изследват. 

Дървените играчки вдъхновяват творчеството и въображението на детето, като същевременно развиват познавателните умения, заради отворения характер.

Детето може да използва една дървена играчка по много различни начини, което помага за развиването на координацията му.

Монтесори насечност 

Играчките с монтесори насечност дават свобода на детето да изразява себе си, но понякога не успяваме да им осигурим всички активности, които желаем, вкъщи.

Вижте Tutu Rocker тук

Едно от най-важните неща при монтесори метода е свързаността с природата, а какво по-хубаво от това да се свържем с нея чрез дървесината. Оцветена и оформена, ръчно направената дървена играчка ще даде цял нов поглед на детето вкъщи.

Вижте библиотеката молив тук

Коледа е почти тук! Ако вече си харесахте продукт от Tutu Toys, не оставяйте поръчките за последния момент. Имайте предвид, че част от продуктите отнемат повече време за изработка. Нека всички желания да бъдат изпълнени и доставени навреме!

Статията е изготвена с помощта на Tutu Toys и е спонсорирана

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com