Как да съчетаете робата, лекции и майчинство, но в същото време да пийнете глътка вкусно кафе, докато гледат детето ви на метър от вас?

“Work&Play “MaMaYo” е първото споделено място за работа с грижа и за деца в страната, в което освен да поработите, докато се грижат за детето ви, може да посетите къта и за свободна игра, рожденни дни или или детски събития.

Днес ви срещам с Габи, която вдъхва любов ежедневно на прекрасния кът в софийския квартал Сухата река.

Как ви изникна идеята за такъв тип кафене?

Още с първото ни дете, Матей, ми беше много трудно да се настроя на вълна “майка”. Доста трудно беше за мен да отида някъде с малко дете и да мога да си отдъхна с глътка кафе. Също така натоварена с лекции и проекти, беше дори още по-трудно за мен да ги съчетавам. Винаги планирах кой кога ще гледа детето, за да мога да уча. Това беше преди 6 години. В главата ми постоянно изникваха някакви идеи за подобно място за деца и родители, където знам, че не е необходимо да бързам в пътуване, да има кой да полага грижи за детето ми и в същото време да съм на една ръка разстояние от него при нужда. Впоследствие се появиха и другите ни две деца – Йоан и Магдалена. 

Това определено ни окуражи да направим идеята реалност – MаМаЙо (Матей, Маги, Йоан).

Какви клиенти идват при вас – фрийлансъри, бизнес дами?

Предимно ни посещават жени, факт. Те в 90% от случаите са тези, които прекарват времето си с децата и умуват повече какво да направят и как. Стремим се да сме полезни както за децата, така и за родителите. Относно професии, не мога да дам конкретен отговор, но със сигурност хора с възможност за работа от вкъщи. Имаме и готини мами, дошли просто да се разсеят и почетат. 

Каква грижа предлагате на родителите?

Основното, което предлагаме през делничните дни е почасовото гледане на деца. Постарали сме се да сме гъвкави с възможност заплащане по час. През това време достъпът е напълно свободен и за свободна игра на дечица, дошли с родителите си. Целта на услугата не е задължително да е  нещо постоянно, а напротив – детето да свикне с новото място и новите хора и след периода на адаптация родителя не е необходимо да присъства. Също така сме независими от времето с голямата ни външна част, нашето дворче, се радваме на всеки слънчев лъч.

На новия ни сайт www.workandplaymamayo.com сме се погрижили нагледно да дадем цялата нужна информация за всеки родител.

Събота и неделя са дните ни за партита. Детски рожден ден, бебешки погачи, тематични детски работилници, Всичко това на едно  място. Много е приятно, когато идват деца редовно и питат “Кога ще има пак?”.

Пакетите за рожденни дни са за 10 и 15 деца ( https://workandplaymamayo.com/пакети-за-детски-рожден-ден/ ), но сме гъвкави и за тях. Всичко изговаряме с родителите и съдействаме в най-кратки срокове. Този празник е общ и искаме всички да се чувстват уютно и сигурно.

За нас е много важно всичко, което правим да мине през ръцете ни (най-вече през моите). Всичките ни приятели като минават през заведението постоянно ме заварват с винтоверт в ръка все нещо да майсторя и монтирам. 

Същото важи и за храната. Всяка хапка минава през пръстите ми. Работим с качествени и подбрани продукти. Нещата ни се приготвят винаги точно преди събитието, за да са максимално свежи и пресни. Тестото за пицата и соса са по наша рецепта и в 99% от случаите това хапват децата на парти. 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com