Баланс колелата са чудесен начин детето ви да ускори придобиването и усъвършенстването на двигателните си умения, в това число баланса и координацията. Но балансът не е единственото полезно умение, което вашето дете ще научи чрез тях. Дизайнът на колелата за баланс окуражава децата да използват ръцете и краката си, за да се движат напред. Това помага не само за укрепване на крайниците, но също така допринася за развитието на моторика, координация и пъргавината.

В търсене на красиви и функционални баланс колела на българския пазар, открихме Станислав Янакиев – занаятчия, който се е вдъхновил от своето дете, за да започне да майстори баланс колела – yomaxbike

“Винаги съм обичал да творя неща с двете си ръце. Когато моето дете наближи 2 годишна възраст, бях решил да му купя за подарък колело за баланс. Но малко от моделите на пазара ми харесваха. Така реших сам да му измайсторя едно, което да бъде уникално, дори му гравирах и името отпред. Отне ми много време, но накрая успях. Мой приятел много го хареса и ме помоли да направя едно и за неговата дъщеричка. И така хората започнаха да ме питат за още и още”, споделя той за Детските градини.

Станислав ги изработва изцяло сам в неговата малка работилничка, със собствен дизайн и гравира името на детето върху всяко едно колело. Този месец той ще направи колело номер 100

“Само за едно колело са ми нужни 3-4 дни за изработка, поради факта, че се прави ръчно. Обръщам изключително внимание на сигурността на продукта. Ползвам само най-качествените и безвредни за деца материали. Например – колелото е покрито с лак, безвреден и сертифициран за употреба и влагане в детски играчки.

Колелата за баланс YomaxBike са безопасен начин за първи стъпки в колоезденето. Позицията на седене е на малко отстояние от земята. Дори и при падане, няма наранявания. Също така то се движи толкова, колкото детето има сила да бута с крачетата си, така че избягвате инциденти с висока скорост. Един път научило се да балансира, преминавайки към към нормално колело с педали, вашето дете много бързо ще изостави спомагателните гуми, или въобще няма да има нужда от тях. Но не само заради тези ползи родителите избират баланс колело за своето дете. Те са и еко friendly.

Една от причините, които правят колелата за баланс YomaxBike прекрасен начин да въведете детето си в света на колелата, e, че те са лесни за ползване. Има два основни елемента, на които децата се учат, когато карат нормален велосипед – балансиране и въртене на педали. Колелата за баланс нямат педали, така децата се фокусират само върху пазенето на баланс. Това прави процеса на учене много по-лесен и забавен. 

Oколо 2 годишна възраст детето може да започне да се учи да балансира без никакъв стрес, използвайки колелото. Само след няколко опита, то усвоява усещането за пазене на баланс. Прогресирайки с това, детето все повече ще искат да прекарвате време навън, осъвършенствайки своята увереност.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com