защо, позитивно отношения, усмивки на бебето, усмивка, щастие, дете

Защо да се усмихвате по-често в ежедневието на детето ви?

Защо е нужно да сме по-позитивни, когато става въпрос за малкото и невинно бебче в дома ни? Когато говорим за отглеждане на детето, срещаме много грешки от страна на родителите. Недостатъчно внимание или истерично крещене са едни от факторите, които оказват негативно влияние в поведението и ежедневието на малчугана.

А то расте с вашите емоции, с вниманието и настроението ви. Затова постарайте се малко повече да сте позитивно настроени, когато прекарвате времето си заедно. Как би повлияла една усмивка или малко по-нежно внимание на бебето?

Да сте позитивни означава да показвате на детето вашата обич, наслада и топлина, да го прегръщате по-често и по-рядко да му повишавате тон. Това не означава глезене! Едно по-добро отношение към бебето освобождава повече стреса от ежедневието – вашето и на детето.

Когато детето е малко, то възприема света чрез вас. Наблюдава реакциите ви, физиономиите и отношението ви към света. Учи благодарение на вас. При новородените това е най-изразено, тъй като те наблюдават само лицата на своите родители първите месеци.

А за да имате щастливо бебче, поработете в тези насоки:

  • Усмихвайте се често
  • Правете смешни физиономии на детето
  • Засилете очния контакт с малчугана ви
  • Окуражавайте го често
  • Покажете интерес към заниманията му

Децата и позитивното отношение

Още от малко детето формира своето “Аз”. А то се влияе основно от отношенията му с родителите и възприятието му за околния свят. Когато детето усеща, че е обичано и прието в семейството, то става много по-уверено и щастливо. Освен това позитивното отношение към детето формира силно чувство за сигурност.

Детето в първите си години по-често ще търси и вашето одобрение при сблъсък с нови неща.

Комуникацията между майката и новороденото се формират чрез очен и лицев контакт. Реакциите ви спрямо него трябва да са по-позитивни, дори когато плаче. Тъй като вие ще го успокоявате само с усмивка.

Знаете, че реакциите на родителите рефлектират директно към поводението на детето. Например когато то падне, не знае как да реагира и поглежда вас. Ако вие се стреснете, то моментално почва да плаче, но ако му отговорите спокойно, то ще стане от земята, ще се изтупа, все едно нищо не е станало. Затова ако всекидневно реагирате една идея по-позитивно, детето ще расте в по-стабилна емоционална среда.

усмивка, бебе, дете, първа усмивка

Вижте как един домашен любимец вкъщи би научил детето на любов

Първата усмивка

В края на първия месец детето ви трябва да се усмихне за първи път. Но за да се научи да показва емоции, то трябва да го види първо от вас. Имате важна задача да научите детото да изразява емоциите си, да показва любовта и радостта си. А това ще стане само, ако вие споделяте с него тези чувства.

За още материали и новини следете Официалната ни Фейсбук страница – https://www.facebook.com/DetskiteGradini/

Посетети ни и в Инстаграм –https://www.instagram.com/DetskiteGradini

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com