Е какво толкова, само за пет минути го оставих без надзор с брат му в хола, казва майката на двегодишния Ели, който, както виждате малко по-горе, решил да намаже чисто новият телевизор на семейството, купен за 3000 лева, с крем против подсичане.

Колко оригинално, ще си каже всеки един, четейки новината, но със сигурност Сара Врук, австралийка, майка на четири деца на 13, на 8, на 5 и на 2, не мисли така. Тя отишла буквално за пет минути в кухнята, за да приготви обяд за децата. Но уви, за нея това далеч не е приятно и весело, колкото за нас.

За живота с деца откровено

Много родители си казват, замлъкне ли детето, нещо лошо се случва

Не винаги е така. Но в случая жената чула кикотене от хола и претичала набързо. “Попитах ги какво правят и чух “Рисувам! ” и просто си помислих: „О, не“, защото знаех, че те нямат нито моливи, нито листи за рисуване”.

Заварила ужасяваща гледка – малкият й син Ели „изрисувал” техния телевизор с бяла, мазна консистенция. Почистването на крема отнело повече от час, като жената направила коктейл от препарати, за да успее да върне телевизора в нормален вид – веро, препарат за стъкло, обезмаслител, сухи и мокри кърпи. И успяла.

Активности за деца, за да не правят така!

Ели е много горд със своята творба, споделя майка му. “Той обича изкуството. Преди това драскаше по стените с маркери, а за него това беше “рисуване ” и той е много горд от това, което е направил”.

Какъв е изводът за австралийката – дръж високо кремовете, има защо да пише на опаковката – пази от деца!

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com