Детските градини е възможно да отворят през май, но за много малко време, обясни образователният министърът. Обсъждат се различни варианти за това как и кога децата да се върнат в групите. „Засега решението е по-скоро да бъдем предпазливи. Това надделява и при учителите, и при родителите. Между 30-50% от родителите биха си пуснали децата, ако отворим детските градини. Други страни правят експерименти – 1/3 от децата се връщат в класните стаи, другите са вкъщи. Такова упражнение не знам до колко ще подобри образователните резултати”, заяви Вълчев. 

Как ще се осъществи предучилищното обучение за децата в детските градини, които са затворени или работят частично в условията на извънредно положение? Отговор на този въпрос даде преди дни министърът на образованието Красимир Вълчев, който даде пресконференция в Министерския съвет за организацията на приключване на учебната година и работата в детските градини.

“Ние с Националното сдружение на общините сме изпратили препоръки за взаимодействие с децата чрез родителите – предоставяне на консултации на родителите. При деца в предучилищна възраст не е подходящо, не е препоръчително продължителното взаимодействие с екрани на електронни устройства. Не е възможно да се осъществява такова без участието на родителите и затова сме препоръчали до половин час работа с електронни устройства на децата, останалото време – чрез родителите”, каза той.

Така на практика децата ще могат да работят дистанционно с възпитателите си до половин час дневно чрез компютри и таблети.

За още материали и новини следете Официалната ни Фейсбук страница – https://www.facebook.com/DetskiteGradini/

Посетети ни и в Инстаграм –https://www.instagram.com/detskitegradini

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com