Петиция за премахването на детските пясъчници се разпространява в интернет. Родители се разделят на два лагера – за и против.

“Моля, подкрепете идеята за здравето на всички деца! Община Пловдив започна поетапно премахване на пясъчниците в детските градини, защото могат да бъдат източник на зарази.

Същите мерки би следвало да се предприемат и за всички пясъчници на детски площадки в града, защото децата могат да се заразят по време на игра. 

Пясъчниците не се поддържат, не се подменят 2 пъти годишно и не се дезинфекцират по изискванията на РЗИ. Бездомните котки и кучета използват пясъчниците за тоалетни, а  на мястото на пясъчниците да се изградят други съоръжения за игра, игри от типа на дама”, предлагат още родителите, организирали петицията.

Поетапно премахване на пясъчниците в детските градини по предписание на Регионалната здравна инспекция започна Община Пловдив. Причината е, че могат да бъдат източник на зарази.

Според психолози пясъкът е отлично средство малчуганите да развиват своите фина моторика, фантазия, креативното и творческото мислене.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com