В периода на бременността някои жени качват между 10 и 15 килограма или здравословният минимум. Но други жени наддават и над 20 – 30 кг, които много трудно се свалят особено в първите месеци след раждането. Ако искате да влезете отново във форма, има варианти за това и то без да гладувате и да се лишавате от храна в рамките на три месеца, благодарение на 90 дневната диета. Какво е важно за прилагането ѝ обаче?

90 дневният режим на хранене е разработен така че да комбинирате различни храни, но по групи. Диетата съчетава и принципите и подходите на разделното хранене, които ви помагат не само да отслабнете, но и да промените метаболизма си така, че да работи като часовник. За разлика от другите хранителни режими и диети, 90 дневната няма да има „йо-йо“ ефект след края ѝ, тъй като повлиява цялостната работа на метаболизма. Правилата са прости – при нея нямате ограничения към никакви храни, ядете разнообразно и това е ключът към успеха ѝ.

За да имате желания ефект от диетата, то трябва да забравите за консумацията на алкохол, тъй като напитките са твърде калорични и биха имали обратен ефект върху диетата. Като за всеки хранителен режим се препоръчва да консумирате много често вода.

Какво мога да ям по време на диетата?

90 дневната диета се състои от три етапа, като всеки един има повтарящи се цикли от 4 дни, включващи основните хранителни вещества, разпределени по групи – протеини, скорбяла, въглехидрати и витамини. Във всеки един от четиритте дни на цикъла се приема различен вид храна за обяд и вечеря, но придържайки се към групата в съответния ден.

Например в първия ден трябва да се храните само с протеин или храни, съдържащи белтъчини. Те преобладават в месото, рибата и морските дарове, млечните продукти, соевите продукти и яйцата. Скорбялата, която всъщност представлява нишесте и се съдържа в необработената храна, като бобови и зърнени култури, картофи се приема през втория ден. Въглехидратите са за Ден №3. Знаете, че в списъка се включват и прости, и сложни въглехидрати. Първите например са захарта, тестените продукти, като пици и спагети, а втората категория включват например ориза. Разликата е колко бързо и комплексно се разграждат в организма и колко и каква енергия ви дават.

във въглехидратния ден на 90 дневния режим ще можете да добавите към менюто си сладко, като шоколад, торти и сладолед, но без да прекалявате с количеството храна, разбира се.

Четвъртият ден е витаминозен, който включва само плодове и зеленчуци, фрешове, ядки. Но забравете мазнината в салатата.

Ако решите да забързате още повече метаболизма си на всеки 29-ти ден от режима има ден, в който трябва да приемате единствено вода. Той не е задължителен, но е препоръчителен за спазването на този хранителен режим.

Какво да е менюто ми по време на диетата?

За да следите по-добре диетата си е разработено специално мобилно приложение с българска версия. Апликацията има пълния набор от нужните функционалности за спазването на режима, а в него има таблица със стъпки как да следвате режима, както и рецепти и съвети, нужни за дневното ви хранително меню за 90-те дни.

Чрез приложението може да следите прогреса си в килограми и дори грамове, а приложението редовно ще ви напомня каква храна трябва да ядете днес чрез сутрешно известяване на телефона ви

Апликацията е достъпна както от стартиращи, така и от вече вече започнали диетата. Приложението има и платена версия, предназначена за всички, които вече следват 90 дневния режим. Чрез него имате достъп до още много ястия и рецепти, за да може храненето ви по време на диетата да е максимално разнообразно, да следите ханша си по размери и десетки други функционалности.

Може да изтеглите приложението от тук Apple AppStoreGoogle Play и HUAWEI AppGallery

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com