Родители от Сливен подали сигнал, че в яслата при червен код за опасни жеги децата им стоят с часове навън на терасата на сградата. Причината – жегата вътре била още по-непоносима, защото помещенията не се охлаждат. Част от родителите вече взимат на обяд децата си от детска градина. Те разказват, че вътре е ужасно задушно.

„Правим всичко възможно децата и родителите да са спокойни. В по-горещите дни вътренаистина температурите са по-високи, но се стараем да проветряваме“, каза директорката на ясла н-р 13. Според нея на терасата е прохладно и не вижда нищо нередно те да са навън.

От общината заявиха, че са разбрали за този сигнал от медиите. Преди 10 дни са получили сигнал от друга ясла и веднага са извършили проверка на температурата във всички ясли в града. Проучват се всички възможности, така че температурите в помещенията да се понижат.

Да припомним, че според Наредба 26 в помещенията на детската ясла се осигурява микроклимат със следните параметри: температура на въздуха от 21 до 23 °С

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com