свободни места, детски градини, детски ясли

По разказ на 4-годишното момиче посегателството е извършено от друго дете

Майка твърди, че върху 4-годишното ѝ дете е извършено сексуално посегателство в тоалетната на детска градина във Враца, предава NOVA.

Травмите са медицински освидетелствани. Ивелина Даскалова има опасения, че случаят ще бъде потулен. Тя заяви, че веднага е сигнализирала за случая учителката на дъщеря ѝ.

„Тя беше шокирана. Каза ми, че в детската градина не може да се случи подобно нещо”, разказа Даскалова. По думите на майката момиченцето е казало, че действията са извършени от друго дете в групата. 

Опасна игра или посегателство?

Детето само споделило на майка си, че има дискомфорт, като цитирало “лази ме нещо в гащите”, след като майката проверила, заварила кръв. Съдебномедицинското удостоверение “показва установено травматично увреждане, в резултат от действието на твърд тъп предмет”, “има охлузвания и одраскване в половия орган на детето”.

Родители на деца от детската градина споделят, че госпожите не оставят децата и за секунда сами и не е възможно да се случи нещо подобно.

По случая се води разследване за блудство с малолетно лице. „Действително се установяват охлузвания и одрасквания в половата област на детето”, заяви Борислава Бориславова, говорител на Районната прокуратура във Враца. Назначена е и съдебна експертиза.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com