След качени видеоклипове в социалните мрежи как учителка скубе, бие и малтретира деца от детската градина, арестуваха директорът на Иновативна детска градина “Фантазия” във Велинград. По думите на родителите, учителката също е задържана – Нели Кафеджиева.

Петър Томанов, баща на детето, което е обект на насилие в клипа, разказа пред БНТ, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

„Веднъж взех детето насинено под брадичката, а ушето му беше дърпано, но то не можа да ми обясни какво точно се е случило. Явно беше наплашено. Успокоих го. Детето ми каза: „Тати, вече ще слушам и леля Нели няма да ме заключва в тоалетната. Тати, Нели бие”. Леля Нели е въпросната учителка. Детето го беше страх дори да влиза в двора на градината”, сподели Томанов.

“Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали.

Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото “леля Нели нямало да го затваря в тоалетната”.

Ще оценяват децата в детските градини чрез игри, а не матури

На няколко пъти бащата търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен.

“Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма.

Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият”, казва мъжът.

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com