????????????????????????????????????

Три детски градини в Бургас ще поемат децата на медиците, работещи в COVID отделенията, съобщи кметът на града Димитър Николов пред бТВ.

Родителите в нужда могат да кандидатстват за бавачка на децата си

Децата от 1. до 3. клас също ще могат да посещават детските градини.

“Ангажирани са педагози от бургаските училища, които да помагат в дистанционното провеждане на занятията и ако има нужда от допълнителна помощ по някои от предметите”, каза още той.

Две столични градини ще работят за децата на медиците на първа линия

Учебните заведения се намират в непосредствена близост до болниците. Една от тях е детска градина “Звездица- Зорница”, в която са готови да работят денонощно за тези медици, които дават нощни дежурства. А вече има записани 35 деца.

“Когато ми се обадиха директори на болници, че буквално с тази заповед се лишават от лекари, които работят в Ковид отделенията, ние решихме, че е по-важно да осигурим и без това при този дефицит на лекари, и да подходим по-гъвкаво, поемайки грижите за техните деца. Няма как дете, което е в детска ясла, детска градина, първи, втори, трети клас – единият родител да не остане вкъщи”, коментира кметът.

Правителството взе решение – преустановява всички присъствени занимания за деца

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com