градина, люлин

Три деца избягаха от детска градина в София, квартал Люлин. Минувачи на Кооперативния пазар в кв. “Люлин” видели децата да се разхождат сами около 9:30 часа вчера и ги върнали в детското заведение. Става въпрос за детска градина 150 ДГ Калина.

Директорката на детската градина Дочка Мичева обясни, че всичко се е случило в рамките на 5-6 минути. Тя увери, че е направено всичко възможно тригодишните деца да бъдат върнати невредими. Те са били в сградата и остава загадка как са излезли.

“Свързах се с администрацията на район “Люлин”. Сигнализирах в дирекция “Образование”. Обадих се и на родителите на децата”, обясни Мичева. Тя увери, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

Мичева обеща наказания по Кодекса на труда, и то не забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за такова.

Баща на дете в същата градина се застъпил за педагозите, които работят там, и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит.

Той заяви, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай. Имало информация, че това не е първият случай на територията на общината.

“За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора”, подчерта бащата.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com