детски площадки

Детски площадки и тротоари с антипаркинг елементи в Стелбище

“Свикнали сме да мълчим, да ни пренебрегват и да не ни питат. А когато покажем, че ни има, започват критики, че сме викали твърде много!? Не позволявайте да ви погазват правата или тези на вашите деца.

A вие сигнализирахте ли за нередности във вашия квартал? Или чакате да стане твърде късно, да стане злополука или да няма къде да стъпвате буквално в квартала ви!?

Кампанията “Освободете тротоарите”събра и обработи сигнали за неправилно паркирани автомобили на тротоари, които водят или са в близост до детски градини, училища и площадки за игра и паркове.

Хората предложиха и конкретни мерки за разрешаване на проблема – от поставяне на антипаркинг колчета и пътни знаци, до активното използване на мобилни приложения за подаване на сигнали. Най-активни в кампанията бяха родители и граждани от район Триадица, Витоша, Изгрев, Лозенец, Красно село, Младост, Надежда и Студентски град.

Всички сигнали са изпратени до районните администрации и до заместник-кмета на Столична община г-н Крусев, до директора на Столичен инспекторат, до Комисията по транспорт на Столичен общински съвет.

Предложенията ни са да се поставят антипаркинг елементи пред всяка градина, училище и детска площадка и в непосредствена близост до тях, да се поправи настилката на тротоарите, да се налагат по-строги санкции за шофьорите нарушители, ще бъдат предложени за обсъждане на специална среща с представителите на институциите.

Накрая и първите добри новини: на тротоара, който води към 127 ОДЗ Слънце в кв. Стрелбище, на ул. Деде Агач 40-42, до края на годината ще бъдат поставени антипаркинг елементи. Район „Триадица“ ще потърси средства и за ремонт на тротоара пред бл.60. Детска ясла 55 в кв.  Бъкстон също отскоро има колчета на тротоарите си.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com