Новината бе потвърдена от Министерство на външните работи и консулството ни в Чикаго

Случай от 8-ми юли циркулира в интернет от днес сутринта. Оказва се, че този път не сме свидетели на поредната пропаганда с неясен произход, а на насилие над осиновени българчета в щата Мисури.

Мелиса и Марк Макгрегър са имали 10 деца, две от тях – осиновени близначки с български произход. Те били на 14 години, но били осиновени от семейството преди седем. До разкриването на случая за домашно насилие се стигнало след като едно от момичетата е било намерено от съсед на черен път, близо до къщата им, в окаяно състояние. Имала рани по краката и изглеждала недохранена.

При среща с властите момичето описало тормоза, на който е подложена вкъщи.

В момента и двете българчета, както и останалите осем деца, са под полицейски контрол и на сигурно място, но според техните разкази, са живели в ужас. Според докладите на полицията, цитирани от Ky3 oсиновените деца били третирани по различен начин от биологичните деца на двойката.

Според разкази на децата те били лишавани от храна системно и са ги карали да четат религиозни книги и са били под “домашно обучение”. По случая се води дело, като родителите са пуснати под гаранция от 100 хиляди долара, но децата остават под наблюдение на властите и няма да бъдат върнати в къщата, категорични са полицаите.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com