изоставено дете

Изоставено дете номер пореден

Изоставено дете – или защо майка би хвърлила живота си на боклука? В рамките на няколко дни бяха изоставени няколко невръстни дечица, което потресе столичани.

Животът на една майка не е лесен, но реално защо се стига до там?

Мизерия? Липса на морал или труден живот в малцинство? Какво може да предизвика мисълта да родиш на пътя и да обречеш детето си на смърт?

Справка на агенция “Фокус” показва, че от 2002 година до сега случаите на изоставени деца са общо 31, като над половината са в големи градове – София, Варна, Пловдив..

Какво говори това за нас? Че сме като африканските племена и действаме импулсивно или както се казва в една наша поговорка – “Хвърли ме мамо на смет, но ме роди с късмет”, да ама не, на никой не пожелавам такъв развой на събитията.

Последният фрапиращ случай, който потресе обществото днес е намереният труп на бебе в Перник. Бебето е новородено, като полицията е намерила плацентата му. То било в локва кръв, но по тялото му нямало следи от насилие.

Поглеждайки назад в статистиката има случаи на родилки, които нямат възможност да стигнат до болницата и раждат на улицата, но уви оставят децата на поляната пред блока. Половина от тях са от малцинствата, но другата част са българки, на по 20 години.

Това ли е начинът? Вместо часове по сексуална култура и етичен разговор вкъщи за предпазните средства – раждане между блока и градинката и резултат – мъртво бебе.

Не, тук в България живеем в 19-и век – няма институции, няма служби, няма държава..има ненаказани решения и умрели на полето деца, заради загуба на разум от страна на невръстен родител..

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com