Искаш детето ти да посещава уютно място с иновативна, подхранваща и стимулираща среда, в която ще развие независимост, увереност и положително усещане за себе си и света около него, но в същото време с двуезично обучение на български и английски език?

Днес ще ви срещнем именно с новия Монтесори детски център „Дъбрини“ в квартал Витоша, София, който съчетава в себе принципите и етичните кодекси на North American Montessori Center (NAMC), The Jolly Phonics Program, както и на Министерството на Образованието и Науката.

Децата в детския център растат в стимулираща двуезична среда, като през целия ден се обучават и играят едновременно на български и на английски език, което носи изключително много предимства в по- нататъшното развитие.

Какво означава детето да расте в двуезична среда?    

Знаете ли ,че децата, които растат в двуезична среда, развиват по-добро цялостно разбиране и на двата езика? Дете, говорещо два или повече езика показва по-добри умения в области, нямащи нищо общо с езикознанието, в сравнение с дете, което знае само един език, като например логика, памет, решаване на задачи и трудности от ежедневиеот и други. Освен това, разбирането на трети или дори четвърти език става много по-лесно за двуезичното дете.

Децата трябва да са изложени на втори език поне 30% от времето, когато са будни, за да усвоят едновременно два езика. Именно към това се стремят добре обучените педагози в „Дъбрини“, един от които е от Англия, което гарантира, че децата ще усвояват езика от възможно най-добро ниво.

Учителите в центъра са преминали специализирано обучение за работата с Монтесори материалите и Монтесори педагогиката във Великобритания, България и Германия, което гарантира качествено обучение и много интересни игри.

Локация и прием

Центърът предлага целодневна грижа за деца от 2 до 6 години, всеки делничен ден от 8 до 18 часа и се намира на адрес ул. Марин Тодоров 4 ( Комплекс Рейна София).

Програма

Знанията и уменията в „Дъбрини“ децата придобиват чрез работа и игра с традиционните образователну материали на Монтесори за развитие на умения от практическия живот, упражнения за усъвършенстване на сетивата, материали по езикознание, математика и хуманитарни науки.

Преподавателите в „Дъбрини“ подготвят образователни тематични часове, които ангажират детското внимание с природата, географията, историята, основи на химията и физиката, обичаите и традициите, българската и различни текултури от страните по света.

Освен това децата са ангажирани с ежедневни часове по художествени дейности и работа с приложни материали, музика, танци, айкидо, английски език, групови игри на двора, посещения на театър/културни събития, ски и др.

Денят в „Дъбрини“ минава така:

•          8.00 – 9.00 прием, преглед отмедицинска сестра

•          9:00 – 9:15 подготовка за закуска

•          9:15 – 9:30 закуска

•          9:30 – 9:45  време за споделяне с всички деца и учители от групата

•          10:00 – 11:00 работа в зала с Монтесори материали

•          11:00 – 12:30 развиващи и двигателни игри на двора, работа/игри с природни материали , изкуство на двора, грижа за растенията

•          12:30 – 13:00 обяд

•          13:00 –  13:30 почистване, миене на зъби, подготовка за сън/почивка

•          13:30 – 15:00 сън/почивка

•          15:00 – 16:00 ставане от сън, следобедна закуска, почистване

•          16:00 – 17:00  екипен художествен/арт проект, готварство, музика, танци, фотография, клуб на науката, клуб на младия градинар, айкидо,

•          17.00 – 17.30 четене и коментар върху история от детска книга, както и време за споделяне на преживяванията от деня, ролеви, двигателни и настолни игри

•          17.30 – 18.00 късна плодово-зеленчукова закуска, изпращане на децата у дома

Наблюдение от логопед и психолог при желание, включено в таксата

Детският център работи с едни от най-добрите в София – логопед и психолог, които провеждат всяка седмица часове с децата (при заявен интерес от страна на родителите). Регулярните наблюдения и диагностиката са с превантивен характер. На децата се провеждат групови занимания за емоционална интелигентност,развитие на мислене и памет.

•          занимания по фина и груба моторика

•          перцептивно развитие- включващо усещанията, възприятията и представите за света като цяло, както и на когнитивните процеси – внимание, памет, мислене; език и реч, социално и емоционално развитие.

Образователната програма на „Дъбрини“  е прецизно съставена, за да обхваща тези сфери, които формират личността на детето, неговото психомоторно и психосоциално развитие.

Открита комуникация между родители и учители

Родителите в Детски център „Дъбрини“ са активни участници в процеса на работа с техните деца, като регулярно се провеждат срещи с родителите и др организират семинари за родителите от психолога в градината.

За повече информация, посетете сайтаhttps://dubrini.bg или се обадете на 0899 930 881

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com