Добре дошли на борда на едно щуро приключение – с тези думи Криси и Цвети посрещат с усмивки и заредени за много щури дни всяко едно дете, решило да прекрачи вратата на ясла Приключенци с уверена стъпка напред.

Когато разбрах, че Криси и Цвети ще отварят детска ясла, си помислих колко смело е две майки на общо пет деца да се впуснат в това приключение. Но те са ентусиасти с големи мечти, неуморни търсачи на ново знание, със силна опора от двама вдъхновяващи съпрузи, отдали се на смисъла, който грее в очите на техните деца.

Зад историята на яслата стои 9-годишен трудов стаж като „мама“, а професионалните дейности се лутат между танци, архитектура, маркетинг, социални дейности, създаването на солна стая, ръководене на ресторантьорски бизнес, организиране на събития, авторство, заниманията за бебета и деца. А създаването на частна детска ясла „Приключенци” неусетно се превърнало в съкровено желание.

Частна детска ясла „Приключенци“ е:

 • място пречупено през призмата и опита на родители
 • място, където децата свободно да откриват, да мечтаят и да творят
 • детска ясла, в която се подхожда съзнателно към огромните възможности и потенциал на детския ум още от най-ранна детска възраст
 • детска ясла с екип от хора, който отдава нужното внимание на детските емоции, индивидуалност и интереси
 • детска ясла с екип, който заздравява връзката между детската ясла и семейството. Родителите трябва да виждат и да знаят какво се случва с тяхната малка вселена във времето, в които е далеч от тях. Да имат възможност да наблюдават, да участват, да получават ежедневна информация и да продължат да оказват активна подкрепа във формирането на детската личност

Дневни занимания

В детската ясла всеки ден е приключение. Криси и Цвети вярват, че ежедневието на децата е крехък баланс между позната рутина, която дава спокойствие и увереност, и нови преживявания носещи положителни емоции и възможност за усвояване на умения.

С тях малките приключенци участват в различни занимания:

 • „Забавен английски” – От A, B, C през One, Two, Three… и по-далеч!
 • „Ритъм и движение” – Как звучат маракасите? А ксилофонът?
 • „Йога практики” – Застани като костенурка, протегни се като жираф.
 • „Арт занимания” – Нарисувай, залепи, моделирай, изрежи!
 • „Природни чудатости” – Улови снежинка, намери си камъче, виж дъжда.
 • „Вълшебни страници” – Четенето е вълшебна врата към чудни светове!
 • „Празнични приготовления” – Дядо Коледа пристига! Яйцата кой ще боядиса?

За танците, музиката и физическата активност в дневната рутина на приключенците отговаря Криси, а за усъвършенстването на фината моторика и умението да творим с ръцете си – Цвети. Всички други забавни дейности и усвояването на допълнителни знания и умения, имат грижата външните специалисти, които работят с децата в частна детска ясла „Приключенци” – учител по английски език, йога инструктор, логопед, зъболекар. А всички заедно се грижат за изграждането на спокойна и сигурна среда, в която щастието на децата е основен приоритет.

Детска ясла „Приключенци“ носи свой приключенски дух – от планинските пейзажи по стените, през чудната  къмпинг палатка до лагерния огън от възглавнички. Кътчето за спане е обсипано със звезди и обгърнато в спокойствие. Мястото за хранене и творчество е пълно с малки чудеса, а откритото пространство дава свобода за щури игри и споделени преживявания.

А за да бъде твоето дете в обичаща, разбираща, всеотдайна, забавна и приятна среда ежедневно, свържи се с Криси и Цвети тук или на телефон 0878702994.

https://www.facebook.com/prikluchenci.bg/


detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com