детска градина, детска ясла, прием

Aко родителите могат да избират дали да изпратят детето си в частна или в държавна детска ясла възникват много въпроси.

Кои са предимствата на частната и на държавната ясла?

Първият и доста важен фактор е таксата. Например при държавния прием на детето тя е 60 лева на месец, а в частната ясла сумата започва от 400 лева и надхвърля 700 лева в столицата.

В държавната, обаче, над базовата такса се добавят еднократно допълнителни плащания за играчки, спорт, език или други. А в зависимост от частната ясла в месечната такса влиза всичко нужно за твоя малчуган.

Методи на занималните

Освен цената на услугата, важно е как се различават методите на частните и държавните ясли. В частната всичко е под висок технологичен контрол.

Вижте повече за приема на малчуганите в детските градини

Например в някой детски центрове има дори и камери, на които можеш да следиш какво прави детето ти по време на занималня

В държавната ясла храната е под голям контрол, ежедневно се изпращат проби до няколко лаборатории. Спрямо персонала в частните центрове педагозите са предимно млади, завършили студенти. Следователно в държавната работят жени с по-голям опит в гледането на деца.

Комфорт

Спрямо броя на децата тук разликата накланя везната при частните ясли, където броят на децата е не повече от 15 в една група, а в държавните достига много често 30, което води до неудобство при отглеждане на малчуганите. 

Един от най-важните фактори е как детето се чувства в дадената среда, така че в крайна сметка решението е единствено и само на родителите, които трябва изберат подходящата ясла за своето малко дете.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com