Алекси и Наталия от Поморие се опитват да имат деца повече от десетилетие

78-годишният Алекси и 53-годишната Наталия неуморно се борят да имат деца, докато най-накрая мечтата им се сбъдва. Какъв е пътят им към щастието и как двамата се решават на тази важна стъпка в живота, когато повечето хора на тяхната възраст се радват на внуци и старини? НОВА ТВ разказва:

Алекси Радев е старши спасител и треньор по айкидо и джудо, също запален шахматист и създател на шахматен клуб в морския град. “Първият ни опит за дете преди 10 години беше неуспешен. Но не се отказахме, продължихме да опитваме и накрая успяхме,” допълва той. Алекси се запознава с Наталия от Беларус преди 15 години, когато е спасител на плаж в “Слънчев бряг”. Влюбват се и тя остава в България. Близнаците са родени в седмия месец поради появила се хипертония при майката и ще останат под наблюдение в неонатологията в Бургас.

Сред многото поздравления в социалните мрежи най-честият въпрос към смелата двойка е как са се решили на тази стъпка въпреки възрастта си. “Чувствам как младостта се връща в мен. Имам двама сина от предишен брак и мога да кажа на всички мъже: правете деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни деца,” призовава той.

“Чувствам се прекрасно и много съм щастлива. Моите големи мечти са тези бебенца – Ростислав и Дарина. Няма нищо страшно в това да станеш родител на тази възраст. Господ е с нас,” споделя Наталия Грищук – майката.

“Реших се, защото имам още много сили. И съм сигурен, че и други мъже ще последват моя пример. Независимо от възрастта, деца могат да се правят до 100 години,” обяснява Алекси Радев. И отправя стихотворно пожелание към дамите: “Жени, не остарявайте никога. Бъдете като липовия цвят, който макар и рано да прецъфтява, пази дълго своя аромат. Правете деца!”

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com