В периода на извънредно положение за отпадане на таксите за детски градини и ясли в Бургас заради COVID-19, предлагат общинските съветници от СДС Станимир Апостолов и Георги Митев в Бургас.

Рискът детето да посещава детска градина в пандемията – не е голям, но не е и нулев

Според тях, след като децата не посещават детските заведения, родителите не трябвало да дължат такси, тъй като детските градини и ясли не работят вследствие на заповедта на здравния министър. Съветниците очакват предложението им да бъде подкрепено в местния парламент.

Предстои следващата седмица докладната записка да се разгледа в ресорните комисии, след което ще бъде обсъдена на редовното заседание на Общинския съвет през декември. В Русе е внесено предложение до Общинския съвет за намаляване на таксите за детска градина в периода на затваряне.

А в София, за момента на затварянето, такса за детска градина няма да се дължи, тъй като от януари тя зависи само от това колко дни детето реално е посещавало градината в съответния месец. Практиката да се плаща за услуга, която не ползваш, в случая – детска градина, отпадна след решение на ВАС, което за момента важи само за Столична община.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com