Украси снежния човек

За целта ви е нужен шаблон на снежен човек или ако нямате принтер под ръка разбира се може да го нарисувате. Извадете или цветни копчета, или малки цветни играчки за елхата, с които детето да украси снежния човек чрез пинцета. Тази игра помага на детето за развиване на фината моторика и разпознаване на цветове. Първото нещо, което детето трябва да направи, е да съчетае цветната шапка с цветовете на снежния човек. След това детето трябва да използва пинцетата, за да прехвърли цветните копчета на съответния снежен човек.

Украси коледната елха

За тази дейност е хубаво да разпечатате страница с изображение на коледно дърво с липсващите коледни играчки, които детето да сложи. В единия случай може да изберете топчета в един цвят и лепило, а в другия може да принтирате шаблона под текста и да изрежете играчките в правилната форма и цвят, която детето да постави на точното място.

Създайте коледна елха

С помощта на лист хартия лепило и зелен картон може да създадете цяла коледна елха. За целта изрежете на еднакви по широчина зелени ленти, но ги скъсявайте на дължина за всеки един ред от елхата. Нека детето ги подреди във формата на коледно дърво.

Създайте джинджър човече

За целта ви е нужна останала ролка от тоалетна хартия и картон или друга ролка, от която да оформите ръцете, бял и розов маркер, ножица лепило и копчета за очи.

Направете играчка за елхата

Този проект изисква повече материали – пистолет за лепене с топъл силикон, шишарка, боя, стериопор, маркер, ножица, пръчка за шишче, както и украса за коледни играчки. С малко въображение с детето ще създадете уникално творение. Разбира се то ще е само наблюдател как сътворявате снежния човек.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com