В квартал Дружба

Нов дневен център за деца с аутизъм отвори врати в София на 8-ми ноември. Той е изграден изцяло от дарения, но ще търси финансиране от общината и държавата. Той се намира в сградата на Частна целодневна детска градина Херман Хесе  в ж.к Дружба 1, на  ул. „Тирана” 63.

Центърът, създаден от фондация “Тацитус”, ще приема деца от 1 година до училищна възраст. Най-малките се учат на концентрация, социално поведение, а по-големите как да се справят в училище и с домашните, и с околния свят.

10 специалисти помагат на 30 деца да се справят по- добре с ежедневните предизвикателства чрез мислови и физически игри, като центърът предлага и програма, която да развива по-добре грубата и фината моторика.

Какви са симптомите за аутизъм и как да ги разпознаем?

„Имаме обучение за родители и разбира се им даваме индивидуална програма, която те прилагат и в къщи, тъй като един час в детски център или 2, 3 часа, както разбирате, са крайно недостатъчни за това едно дете да върви много бързо напред”, обясни Мина Енева, създател на център “Тацитус”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com