игри

Игри за дъждовно време

Игри за дъждовно време вкъщи и няколко идеи как да запълните времето с детето, когато вали. Когато децата са лишени от разходки и си седят само вкъщи, това ги прави по-кисели и сприхави. Когато денят е много дъждовен и навън е студено за разходка се заредете с търпение и се заемете да майсторите. Трябват ви само подръчни материали и малко идеи. A докъде може да стигне въображението ви в измисляне на интересни занимания? В един момент ще се изчерпи, затова нека ви помогнем. 

Препятствия

игри

Нужни са ви лепенки, цветни листа или ленти в много шарени цветове и ножица. Имате няколко варианта – да изрежете формички и да ги разпръснете по пода, да залепите ленти в няколко посоки (вертикално и хоризонтално) или дори с тоалетна хартия биха се получили добри линии. Играта се изразява в това детето да скача върху определени фигурки или цветове или да върви само по определен цвят лента, без да излиза от очертанието.

Топки

игри

 

Нужни са ви кашон или голям съд, като легенче, пластмасови топки и съд за грабене. Играта развива много добре координацията на детето, а ако то е по-голямо ще може да научи и цветовете. Измислете как ще го предизвикате да играе, дали ще са кръгове, в които да ги пуска или да ги лови. Може да използвате и балони

Ходене между препятствия

игри

Може да използвате конец или връв, която да закачите по крачетата на столовете, така че да има къде да се стъпва, но и да има препятствия. Така може да давате различни точки на детето, в зависимост от това докъде е стигнало. 

Хвърляне

Ролка от кухненска хартия и изрязани в средата хартиени чинии – това прави една страхотна игра, на която детето ще се радва било то няколко часа. Нужно е само да залепите хартиената ролка към земята с тиксо, за да не се размества.

Къмпинг

Невероятна идея е да си направите палатка и къмпинг вкъщи, може да си закачите хамак между два стола или под масата. Най-лесно е да сложите два стола и върху тях одеало. Детето ще се забавлява докато на вас не ви трябват много подръчни материали за палатка.

Бизиборд 

Играта, която развива фината моторика на детето може да се направи за няколко дни, тъй като са ви нужни доста подръчни материали – в тази статия може да прочетете какво ви е нужно, за да си спретнете бизиборд.

Дъждовните дни могат да са доста отегчителни, но ако внесете малко цвят в тях, то и вие и вашето дете ще сте щастливи и ще сте си прекарали доста добре.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com