Малките деца са и едни малки изследователи, които опознават света, докато играят. Именно играта дава на детето ви чудесна възможност да развива и упражнява нови умения със собствено темпо, следвайки своите собствени интереси. Именно изборът на играчки за детето не е просто част от ежедневието ни, като родители, а важен избор, чрез който ще изградим бъдещите му знания.

Макар да изглежда, че изборът на играчки за децата ни е лесен, това не е така. Как избирате подходящите играчки за вашето дете? Как можете да разберете кои са висококачествени и кои ще оцелеят във времето? Кои ще ангажират интереса на детето ви за повече от няколко дни или седмици?

В статията ви представяме селектирани продукти от онлайн магазин „Милион играчки“, създаден с много любов от майка на много любопитно и игриво детенце и отговарящи на въпросите, зададени по-горе.

„Търсенето на играчки за моето дете се оказа сложна задача, защото исках те да са най- безопасните и качествени. След разглеждането на многобройните сайтове пълни с най-разнообразни и понякога дори абсурдни стоки, реших да създам този онлайн магазини“, споделя Анна. Мисията ѝ е да предложи безопасни, качествени и образователни играчки, каквито заслужава всяко дете.

Детска кухня https://www.smartbaby.bg/cooltoys/obrazovatelni-i-logicheski

Вижте продукта тук

Какво иска да прави всяко едно момиче? Да прилича на мама – особено да си играе с тигани и да си представя, че готви. Малката ви помагачка най-после ще може да играе на воля с фурната, да върти всички копчета и да приготвя каквато храна пожелае. Кухнята е оборудвана с два котлона с въртящи се копчета, фурна, мивка, прибори за готвене и малко шкафче за съхранение на вкусотиите, които детето е сготвило.

Работна маса

Вижте продукта тук

Ако вашият малчуган има огромно желание да си играе с инструментите в гаража, то най-сигурният вариант да го превърнете в майстор, без да може да се нарани, е да му вземете магнитна работна маса. Тя расте и се адаптира към височината на вашето дете, а комплектът има магнитни инструменти и голям брой аксесоари, които позволяват да се сглобяват и да се „работи“ с тях. Комплектът включва 3 магнитни инструмента и 40 аксесоара (болтове, гайки, винтове, дискове, подложки …) рафт, часовник, креда, и дъска за писане и лист с инструкции за сглобяване на състезателен автомобил.

Дървен влак с релси

Вижте продукта тук

Забавното дървено влакче, преминаващо през града, освен че е направено от изключително качествена дървесина и цветни бои, дава изцяло нов вид на играта с колички и релси. Освен, че малчуганът ще развие фината си моторика, той ще прилага своите шофьорски умения в реална градска среда с къщи, заведение за бързо хранене, болница, автосервиз, бензиностанция, полиция, знаци, светофар.

Научна лаборатория със 150 експеримента

Вижте продукта тук

Подходящ за дечица над 8 години, научната лаборатория със 150 експеримента разполага с истински инструменти – епруветки, микроскоп, центрофуга и много други материали, необходими за експериментиране и откриване на най-големите тайни на науката. Детето ви освен, че ще се доближи до професията, ще практикува химическите съединения, които изучава в училище. Богатото научно ръководство ще насочи детето при провеждането на експериментите при пълна безопасност и ще го доближи до основните научни теми: от химията до биологията, от микробиологията до изследователската генетика.

Говореща на български кукла

Вижте продукта тук

Всяко момиченце бленува за своя кукла, а тази е просто уникална. Куклата Мария е с красиви руси коси, с които вашето дете може да играе и да прави различни прически. Тя говори на български език, знае осем български песнички, може да рецитира стихотворения и разполага със запас от сто фрази и изречения на български език. С куклата Мария можете да пеете, да се смеете и да играете, а когато е гладна или жадна или иска да си играете или пазарувате, тя ще ви каже. А след това задължително ще ви се похвали с новите си обувки. Мария е всичко, което бихте искали за вашето момиче – един истински приятел.

Магнитна книга – часовник

Вижте продукта тук

Магнитната книга е универсална, забавна и образувателна игра, с която децата освен, че ще ще развият въображението и координацията си между ръцете и очите, както и логическото мислене, ще научат ритуалите на деня и нощта. Картинките изобразяват сюжет, с който да пресъздадат ежедневието си в определен час от деня. Красивата книга с магнитна дъска, върху която се поставят магнитите, е неповторим помощник на вас и приятел на вашите малчугани, дори и на път.

Бебешка проходилка

Вижте продукта тук

Бебешката проходилка трябва да съчетава много функции в себе си и да тренира много умения, успоредно с това. Тази е проектирана така, че детето да може да се движи стабилно и удобно, като се държи за дръжката, а докато не се учи да ходи, детето може да тренира фината моторика и пространственото мислене. Проходилката има интересни игри, като ксилофон и 3D формички за сортиране. Също така има и огледало, зъбни колела и специално отделение за играчки. С тях игрите могат да не спират поне един час 🙂

Защо е важно децата да играят с безопасни играчки и ролята им в детската градина

Дървен пъзел с дръжки – Ферма

Вижте продукта тук

Дървеният пъзел с животните от фермата на Tooky toy ще привлече вниманието на най-малките малчугани с пъстрите си цветове. Освен, че ще се запознаят с кравата, овцата, прасето, патето, кончето, петела и зайчето, играчката развива координацията и точността на движенията на ръката. Всички части от пъзела са големи и с удобни за хващане дръжка, а във всяко гнездо за фигурките има подсказка.

Магнитна игра – Намери кода, Пиратски остров

Вижте продукта тук

Тази находка предлага уникална игра и забавление за цялото семейство. Настолната игра развива наблюдението и търпението на децата и е любима на почитателите на пирати и съкровища. Но за да намерите сандъка с жълтици, е нужно да разкриете кода, който е шифрован в 9 части от пъзел, които образуват карта за съкровището. Всички тези елементи са свързани и могат да ви помогнат да отворите сандъка.

Седем стъпки за противодействие на стреса в пандемичната обстановка

Цветна дженга с дървени блокчета, Pino

Вижте продукта тук

Още една уникална игра от детството на милениалите – дженга с дървени блокчета. Играта е забавление както за пръстите, така и за мозъка. Подреждането на дървените плочки, така че да бъде постигнато равновесие, подпомага концентрацията, способността за съсредоточаване и стратегическо планиране. Чрез нея децата ще създадат състезателен дух и търпение, като същевременно ще се научат да контролират емоциите си и да спазват правилата и да работят е екип.

През ноември „Милион играчки“ са предвидили намаление на цялата категория „Игри“ с 15% отстъпка, а за Черния петък може да очаквате още изненади.

Статията е колаборация с онлайн магазина “Милион играчки” и е спонсорирана.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com