Как оценявате достъпа до детски градини, училища и детски площадки в София? Има ли пред сградата или площадката паркинг, на който колите да паркират, без да запушват пешеходните тротоари? Смеете ли да пуснете детето си само да стигне до детското заведение, ако има натоварен трафик в района?

Немалко родители в столицата всеки ден се изправят пред предизвикателството да заведат децата си до труднодостъпна сграда – детска градина, училище или площадки за игра.

Тази трудна борба води Сдружение „Безопасни детски площадки“, като стартира кампания за осигуряване на безпрепятствен достъп и движение по тротоарите, които водят или са близост до детски градини, училища и площадки за игра. Призивът „Освободете тротоарите!“ е насочен към всички шофьори, които паркират по тротоарите пред детските заведения с мотиви, че няма къде да се паркира, но това не е основание децата ни да ходят буквално по улицата.

Сдружението ще помогне на всеки, който се бори с неправомерното паркиране на тротоарите пред детските заведения в квартала му.

А предложенията, както и снимки с обстановката в квартала, ще бъдат изпратени до районната администрация или до общината.

Четете още: Как да подготвим детето за първи клас

Кампанията ще продължи от денс до 12 октомври 2018 г. Детските градини е медиен партньор на кампанията, защото за нас е важно децата да имат право на безопасно предвижване, било то поне до кварталната площадка.

Изпращайте ни сигнали и снимки от вашия квартал

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com