родители

Не много периоди в живота ви могат да се сравнят с това да очаквате дете. Знаейки, че сте бременна и двамата може да да се изнервите или разтревожите, дори за момент, и това да  помръчи щастието на цялото семейство.

Какво ще стане, ако нещо не е наред с бебето? Какво ще стане, ако има усложнения при раждането? Очевидно никой не обича да обмисля тези неща, но, както се казва “Страх лозе пази”.

Защо ви разказваме всичко това? Защото попаднахме на историята на една млада двойка – Сара и Крис Хелър, която с нетърпение очаквала раждането на техния син Броуди. По време на преглед с ултразвук в 24-та седмица при наблюдаващия лекар, двойката разбрала, че има усложнение с плода. Това е най-страшното, което могат да ти кажат.

Оказва се, че детето е получило деформация на носа и устните, които ще доведат до затруднено хранене, възможни инфекции и купища усложнения, заради отворената рана.

Лекарят ги попитал дали искат да абортират бебето или да обмислят други възможности, като осиновяване, тъй като деформацията била тежка.

Този въпрос изобщо не е бил на дневен ред в семейството и отказали категорично да премахнат бебето. Вместо да оплакват тази деформация, те започнали да четат за нея, разбрали, че такъв проблем има 1 на 700 деца в света.

“Реших да се информираме, вместо да се жалваме. Искам да му покажа, че човек трябва да се бори и да защитава гласа на тези, които не могат. На всички родители с деца – ангели, родени с аномалии, мога да кажа да се радват на живота, защото детето е радост”, казва майката на Броуди и допълва “независимо какво се случва”.

Сара започна да се присъединява към различни благотворителни активности, за да помогне и на други деца, с проблеми, като нейното. Ежедневно получавала въпроса “Какво му има на това дете”, а след хилядния път, на хиляда и първият се случило чудо. Непознат мъж й подал плик с 1000 долара в него и казал само “За красивото дете”.

След няколко месеца те успели да съберат пари за операцията на лицето на Броуди. В момента той е щастлив, въпреки че трябва да претърпи още няколко операции.

За жалост в България има много изоставени деца 

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com