Повечето родители са изправени пред голямо предизвикателство спрямо избора на играчки за децата си, тъй като искат да подберат най-добрите, а не да се задоволят с просто играчки. Но коя е най-добрата играчка за децата? Как може да сме сигурни, че тази, която сме избрали, е супер играчка? Тази, с която детето да си играе повече време, да му стане любима, да е цветна или да е с повече функционалности?

За нас супер играчките са комбинация от цена, качество, функционалности и максимум възможност за учене на нови умения чрез тях.

Друг проблем на пазара на играчки е, че твърде голяма част от тях говорят, но на английски език, което обърква допълнително малките деца.

Затова и умните играчки на български език са толкова търсени и ценни. Селектирахме за вас 3 образователни играчки, с които да стимулирате детето да развие логиката, асоциацията и моториката си.

Образователна писалка на български език за деца над 3 години

Още при ревюто на тази образователна писалка, която говори на български език и проверява знанията на вашето дете, както и ги надгражда, се впечатлихме. С нея детето ще научи толкова много неща за заобикалящия го свят – за животните, за цветовете, за формите, да прави асоциации между група от различни предмети и общото помежду им. С писалката получавате и 12 двустранни образователни карти с въпроси, свързани с разпознаването на цветове, животни, числа, форми и логически игри. Например една от образователните карти е с група от храни, които детето трябва да свърже една с друга на база асоциации – например яйца и омлет.

При картата с правилните форма детето трябва да открие еднотипните форми – триъгълници, кръгове, квадрати, а при тази с цветовете става още по-забавно, детето трябва да открие коя картинка е с правилен цвят – например жълт банан, оранжева тиква. Ако детето отбележи червен банан или синя тиква, умната писалка, ще съобщи, че отговорът е грешен.

Детски таблет

Детският таблет е една от най-търсените образователни детски играчки в интернет пространството и освен, че детето чрез него ще придобие много знания и умения за буквите, думите и звуците, то ще се забавлява, без да ви окупира смартфона. Играчката ще обучава и изпитва вашето дете изцяло на български език и ще го насърчава да мисли логически. Освен откриването на букви, думи и цифри, образователния таблет предоставя и възможността за пресмятане на сбор и разлика, което допълнително ще развие способностите на вашето дете.

Образователна дъска за писане и рисуване

Дори и от вкъщи вашето дете може да бъде мотивирано да учи чрез тази двулицева образователна дъска с 30 магнитни букви, 15 цифри и знаци и стикери за лепене. С помощта на буквите, цифрите и знаците, включени в комплекта, децата ще се научат да пишат и смятат неусетно. А когато малчуганът не е в настроение за учене, може да използва дъската като развива творческите си умения, рисувайки ту на бялата дъска с вълшебен маркер, ту на черната дъска с цветните тебешири, които също са част от съдържанието на кутията.

Забавен пъзел

Дървените пъзели са чудесна възможност да потренирате асоциативната връзка на децата, както и моториката. Този на тема математика съдържа 60 елемента, които са разделени на 30 въпроса и 30 отговора. С помощта на дървения пъзел вашето дете ще има възможността да се научи да разпознава цифрите и числата, а също така и да усвои методиката на събирането и изваждането. Може да заложите и на пъзел, който тренира паметта на детето, асоциативните връзки, познанието за заобикалящия го свят, както и логиката.

Освен интерактивните умни играчки на български език, в магазина има и стотици други изненади за малки и големи.

За училища и детски градини има специална отстъпка, която сами може да договорите.

Статията e в партньорство със Супер играчки

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com