Историята на тригодишния Кейси Хатауей, който бе открит в гората след мащабна издирвателна операция в Северна Каролина, шашна света.

Той си играел с две приятелчета в задния двор на къщата на баба си, но след като двете деца влезли обратно в къщата, Кейси изведнъж решил да не ги последва, а излязъл извън двора.

След минути, след като баба му забелязала, че детето го няма, тя тръгнала да го търси и междувременно подала сигнал към полицията

Къщата в града Ернул, Северна Каролина е близо до гората, където спасителната акция е започнала веднага след сигнала. Но два дни детето не е било открито, въпреки упоритото търсене на 600 професионалисти и доброволци.

Температурите били ниски през нощта, под нулата, а теренът е гората хлъзгав и непроходим. Според родителите на Кейси, той не е бил облечен с дебели дрехи и шансът да оцелее навън при тези температури с всеки час намалявал.

600 доброволци и професионалисти издирвали момчето в гората.

Два дни по-късно екипът в гората чул писъци и намерили момчето, скрито в един трънлив храст на 400 метра по-далеч от ареата за издирване.

Детето било в добро състояние и когато видяло родителите си, първите му думи били “Мамо, имах си приятел в гората, който ме пазеше тези два дни”.

След шока и полицайте го разпитали, при което получили отговор, че приятелят всъщност е… мечка

И още екстремни разкази от света

Според малкия Кейси тя е била неотлъчно до него през цялото време в гората. Но като са го открили се е прибрала в пещерата си, споделя малкото момче.

То се е отървало само с няколко драскотини по лицето и уплаха, за щастие.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com