ароматизанти

Повече риба и морски храни

Забраняват храните с ароматизанти в детските градини и училищата. Това предвиждат промени в наредбата за храните в детските градини и училищата, пуснати за обществено обсъждане.

Лютеницата в детските градини, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата ще трябва да е по браншови стандарт. Доматеното пюре ще трябва да е с не по-малко от 22% сухо вещество, като поне 80% от него трябва да е от домати, пише още в наредбата.

В детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата ще може да се предлагат плодови и билкови чайове, които не съдържат оцветители, овкусители и кофеин.

Какво има в едно меню в детската градина

Ще проверяват по-обстойно дали предлаганите хлебни продукти отговарят на показателите в наредбите за здравословно хранене. Има идея и да се предлагат повече риба и морски продукти.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com