Кърменето поражда силни емоции, то е красота, близост и любов, то е част от вас независимо дали го правите от седмица или вече с години. Кърменето дава на майката една магия, която не може да се опише с думи. Било то успешно и дългосрочно или дори краткосрочно, много жени избират да превърнат своето “течно злато” в спомен за цял живот под формата на бижу от кърма.

Днес ви серщам с Марина, която менажира новосъздадената страница, специализирана в ръчно изработени бижута от кърма – Breastmilk Jewelry. Интересното в случая е, че Марина за съжаление не е успяла да кърми първото си детенце повече от седмица, поради лекарска грешка, но се вдъхновява от статия за бижута от кърма, и започва да изработва медальони за приятелки, като сантиментален подарък и съответно те видели таланта й и я тласкат да обяви творбите си в интернет.

Бижутата от кърма са на мода поне от 2013 г., но в чужбина. Тук говорим по-скоро за екзотика, но поръчките в последните месеци за Марина нарастват.

Тя изработва колиетата чрез отливка, с определена форма, като например капка, сърце или вградени в медальон. Кърмата трябва да бъде замразена. Някои дами слагат торбичка с лед, за да са по-спокойни. Изпраща се с куриерска фирма Еконт, заради хладилния им превоз.

За изработването на едно бижу са необходими около 3-4 до 5 дни зависи от модела и сложността и колко пъти трябва да бъде наслоено бижуто. Медальоните се изработват от неръждаема стомана, а в бъдеще Марина очаква поръчки на бижутата и от сребро, както и ще разшири гамата с гривни, обеци и комплекти.

“След раждането оставят плацента в мен и съответно това породи много големи проблеми. Всеки организъм се предпазва по някакъв начин и на мен кърмата ми спря. После разбрахме защо. Болници, антибиотици…и докато се оправят нещата, бебето вече беше свикнало с хранене с шише”, споделя ни Марина за нейната история с кърменето на първото й дете. Даже веднъж й се наложило да иска кърма от приятелка.

Затова мили майки, ценете всяка една капка.

Последвайте Марина за още прекрасни бижута тук – https://www.facebook.com/people/Breastmilk-Jewelry/100090047436306/ и вижте прекрасните й плетива тукhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100086706336584

Да съхраниш майчиното мляко

Че това си е направо цяло завещание от майка на дете!

Вечен мил спомен

И така започнах. Марина

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com