Детска книжка за еднополови семейства разбуни духовете във Facebook. “Предлагаме ви да поемете на пътешествие из планетата Гора, заедно със самотния Мравин, който търси своя нов дом, в който да бъде обичан и ценен”.

Реакциите обаче са в двата полюса – или възхищение и поздравления за смелостта. Приказката “Мравин и планетата Гора” е написана от авторката с псевдоним Великан Василева и издадена от “Колибри”. Разказва за приключението на малката мравка, чийто дом е разрушен и тя потегля през гората да си търси нов. По време на пътешествието Мравин е съпровождан от госпожица Бътерфлай и мис Бръмбарова – крилати дами, които живеят заедно. Те срещат и двама мъжки черни лебеди, които са заедно, “защото се обичат”.

От “Поздравления за смелостта на издателство Колибри!!! При първа възможност ще я разгледам и включва в нашата библиотека.”, до “Подобни издания ме отвращават…Далеч от децата ни!”, “Няма по страшен бич от консерватизма.Не бих отрекла и оплюла 1 книга или идея преди да се опитам да я разбера.Ако е добре написана,ще бъде чудесно допълнение към 1 детска библиотека.”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com