Когато пазарувате за децата си, затрупани ли сте с избор на детски маратонки? Как избирате най-добрата обувка за вашето малко момче или момиче? В тази статия ще ви помогнем да се запознаете с най-предпочитаните модели детски маратонки и да направите избора ви по-лесен. Кракът на детето може да продължи да расте до около 18-годишна възраст. Ето защо правилното прилягане и функциониране на обувките са толкова жизненоважни за здравето и развитието на краката на вашето дете.

Най-важен е правилният размер

В краткосрочен план обувките, които не пасват правилно на детския крак, могат да причинят болка в краката на вашето мъниче, заедно с мазоли, врастнали нокти или мехури. В дългосрочен план могат да се развият по-сериозни проблеми като деформации на краката. Ако детето ви носи неподходящи обувки през годините на своето развитие – особено преди петгодишна възраст – това може да доведе до други дългосрочни проблеми със стойката или ходенето, както и може да причини болки в гърба на по-късен етап в живота. Затова винаги измерете стелката в сантиметри, за да знаете кой размер детски маратонки да закупите.

Обемът излиза от мода

През 2022 г. забелязахме нова тенденция при маратонките – те ставаха по-малко обемисти и по-фини. Въпреки че все още има обемисти дизайни, тенденцията за по-тънък модел маратонка, тип кец, е отново тук, за да остане на мода и през 2023 г. Без значение от пола, всички актуални стилове обувки в момента са проектирани с оптимизъм и мисъл за промяна.

Функцията надминава стила

Децата обикновено са енергични и се радват да тичат и играят по време на спорт или други физически дейности, така че е най-добре да изберете затворени спортни обувки с опора на свода. Гумените подметки също са чудесни за деца, защото имат повишена устойчивост на приплъзване и намаляват риска от падане. Твърдите подметки позволяват по-добра опора, докато обувката с мека подметка предлага много малко опора, но повече контрол на движението на краката.

Най-предпочитаните модели детски маратонки

Кецове – половинки обувки

Лесни за обуване и събуване, тези обувки са чудесни за активни деца, тъй като нямат връзки, за които да се притеснявате. Езичето за издърпване на петата помага на децата да ги нахлузят и да тръгнат веднага към забавленията с твърда, но стабилизираща походката подметка. Често този модел се избира за пролетна обувка.

Маратонки с висока подметка

Тези маратонки са умалена версия на моделите за възрастни на определени популярни марки, като Fila и Nike, и са надеждни обувки, които имат удобна памучна подплата с дишаща горна част, за да повишат шансовете вашето малко дете наистина да ги носи и през топлите месеци с лекота. Подметката е висока, но мека, за да приляга на всяка една крачка на детето. Маратонките с висока подметка са перфектен модел за спорт или за разходка в парка.

Качеството е водещо

Когато бебето порасте малко и растежът на краката леко се забави, струва си да инвестирате в по-качествени детски маратонки. Цената на качествени детски маратонки, които издържат на скачане, тичане и ритане на топка, пак е по-ниска от цената на два чифта маратонки с по-ниско качество.

Можете да закупите детски маратонки в почти всеки магазин, който продава спортни обувки. Най-големият проблем при закупуването на детски маратонки е фактът, че децата често се изморяват при дълго обикаляне по магазините. Много родители с облекчение установиха как онлайн пазаруването може значително да улесни закупуването на детски обувки.

Подбирайте и магазините, от които купувате детски маратонки – Магазинът CCC поддържа богат асортимент и разнообразие както онлайн, така и във физическите магазини, на модели, цветове, варианти на закопчаване, както и качествени материи, от които са изработени детските обувки, включително и тези за детската градина.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com