Случаи на деца, положителни за бактериален менингит затвориха временно детска градина номер 37 “Вълшебство” в Павлово, в София. Преди два дни са били взети проби от 31 деца и 8 служители в градината, които са били контактни на инфектирано дете.

Изследванията показали, че 16 деца и трима възрастни са положителни.

Едно от децата, заразени с менингит в столична детска градина е починало, научили от БНТ. Става въпрос за първото инфектирано дете. То е на 5 години и е било в трета група.

Веднага след установяване на положителните случаи е организирано изследването на децата от другите 10 групи, посещаващи детската градина. За родителите била организирана онлайн среща с допълнително разяснения.

Днес са били изследвани 250 момичета и момчета, посещаващи градината, техни братя и сестри. Резултатите се очакват до 48 часа.

“На 30 ноември директорът на детската градина изпрати резултатите на всеки от родителите на изследваните до момента деца. На родителите беше предоставено и допълнително разяснение, изготвено от консултанта на Столична община проф. Кантарджиев”, пишат от Столична община.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com