Шестгодишно дете написа приказка, a непозната за семейството му жена я издаде в книжка с илюстрации. Шестгодишният писател Виктор Леков написал една история за бягство, но с щастлив край. Вълнуващите приключения на кокошките и притесненията на техния стопанин, който ги преследва през морета и океани, са представени по завладяващ начин през погледа на малкия писател. “Имало едно време, когато понякога кокошките бягали от стопанина си. И един ден кокошките това и направили”.

Съвсем на шега майката на Виктор публикува историята във Фейсбук, а след като я вижда, непозната жена веднага си представя приказката в илюстрации. “И си помислих, че това невероятно приключение трябва да има свой собствен дом”, казва издателката Весела Георгиева пред БНТ.

“На мен това ми върна вярата в чудесата, честно казано, а това си беше някакво чудо. Иначе приказки сигурно пишат много деца и съм далеч от мисълта, че това е най-невероятната приказка, която някой някога е писал”, заяви Боряна Лекова, майка на Виктор.

“Едно такова детско творчество, разписано на хартия, макар и качено в социалните мрежи, ме провокира допълнително да споделя с майката, че подобни творчески инициативи в децата трябва да бъдат поощрявани именно, за да не изяде мишката книжката”, заяви Весела Георгиева.

Виктор се научил да чете от много малък, а първото нещо, след като отвори очи сутрин, е да разлисти страниците на любима книга.

“Предимно чете, играчките му са прашасали и мисля, че това е нещото, което заема най-големия процент от времето му, когато си е вкъщи”, разкри майката на Виктор Боряна Лекова.

Отскоро шестгодишното дете развива и таланта си на разказвач.

“За да може да радвам другите хора като мен по принцип, затова обичам да пиша”, споделя Виктор Леков. “Дай Боже може да съм дала началния тласък на българския Андерсен, след време”, пожела си Весела Георгиева. А дни след като има издадена книга, Виктор вече има идея за нова – космическа история за детектив на планетата Марс.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com