безопасност на децата, деца вкъщи, обезопасен дом, контакти, ключове, врати

Безопасност на децата у дома

Безопасност на децата – как да сме сигурни, че всички предмети и мебели вкъщи не са опасни за малчугана? Бебетата са много любопитни и пипат всичко, което видят. В ранна възраст те изследват всичко, като го слагат в устата си. Тършуването вкъщи невинаги завършва добре. Децата често дъвчат кабели, бъркат в контакти или отварят шкафове с опасни за тях предмети.

Задължително трябва да обезопасите вратите, ръбовете на всички мебели и шкафове, контактите и ел уредите, прозорците и щорите вкъщи

В кухнята 

Ако детето има достъп до кухнята трябва да обезопасите шкафове с чупливи съдове, ножове, вилици и тежки предмети. За целта се продават специални силиконови лепки, които покриват двете врати на шкафовете и чекмеджетата и пречат на детето да ги отваря. Освен това мивката, фурната и печката са най-опасните зони за малчугана, заради опасността от изгаряне. Не е лошо да сложите силиконова закопчалка и на хладилника, за да не вади продукти оттам. Стъклената маса задължително трябва да има силиконови ъгълчета за острите ръбове.

безопасна кухня, силикнова дръжка

Закопчалка за шкафове

В хола

Децата нон-стоп пълзят и пипат уредите и дистанционните, затова телевизорът и домашното кино със сигурност са застрашени. Вдигнете високо уредите на стойки и ги монтирайте стабилно. Ако имате ролетни щори, имайте предвид, че въженцата са много опасни. Дръжте ги високо. Ако масата ви е стъклена, са нужни също силиконови ъгълчета за ръбовете. Скриновете и големите шкафове не трябва да имат достъпни за малчугана стъклени бутилки или чаши.

Достъпът до терасите трябва да е ограничен, колкото и безопасна да е терасата ви. Сложете райбер на вратата или заключващ механизъм

В детската стая

В детската стая на малчугана трябва да са обезопасени леглото, контактите и прозорците. Ако имате радиатор, то задължително трябва да регулирате температурата, така че да не се изгори. В леглото трябва да има много възглавници и меки завивки, които да предпазят детето от нараняване в дървените решетки.

Вижте няколко идеи за интериор в розово

В банята

Препаратите са първите неща, които трябва да вдигнете нависоко или да приберете в шкафове. Душовете и чешмите също трябва да са заключени с механизъм. А тоалетната да е със затворен капак.

За да направите максимално безопасен дома ви за малчугана, приберете всички дребни предмети, не дръжте монети или скъпоценности на достъпно за него място. Както и не изтървайте детето и за минута само, защото може да направи поразии в къщата след като проходи.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com