Пазаруването на детски дрехи може да е кошмар за едни родители и удоволствие за други. Но всички ще се съгласим, че трябва да го свършим все някога. Децата не спират да растат, а ние не спираме да купуваме нови и нови дрехи.

Статистиката показва, че на всеки 3,5 секунди децата пoрастват, а дрехите им непрестанно умаляват.

Кои са факторите, с които трябва да се съобразим при избора на детски дрехи?

Комфорт

Това е един от най-важните фактори щом става дума за детски дрехи. Не забравяйте, че децата като малки нямат нюх кое е стилно и кое модерно, единствено искат да им е удобно и комфортно.

Елиминирайте всякакви свличащи се дрехи (по-голям размер) или материи, които дразнят кожата, тъй като особено бебетата изразяват всяко свое недоволство чрез плач. Избирайте меки платове и естествени материи, за да избегнете алергии и сърбежи.

Лесен достъп

Повярвайте, трябват ви дрехи, които се преобличат лесно. Суитчер без цип? Блуза с тясно „гърло“ или обувки с връзки? Всяка една от тези покупки ще ви принуди да отделите доста за време за преобличане на детето. Заложете на блузи с копчета около врата, еластични панталони или обувки с лепки.

Подходящи цветове и аксесоари


Избягвайте черното

Цветовете, с които обличате децата си, трябва да са весели. Оставете го само да избере кой цвят харесва и да се облече с него, тъй като това ще повдигне настроението му в пъти повече. Избягвайте черното.

А аксесоарите? С тях изобщо не трябва да се прекалява. Шапка, шал и ръкавици – да. Обеци – да, но колие избягвайте поне до седемгодишна възраст, тъй като децата имат склонност да ги дърпат и да си играят с тях, а това може да предизвика дискомфорт. Същото важи и за коланите на талията или на панталоните.

Избирайте материи, които могат да се перат в пералня

А за пазаруване на обувките? Виж тук.

Безумно е да носите детски дрехи на химическо, заради това купете такива, които да могат да се перат в пералня. Това важи особено за зимното яке на детето, тъй като много често в магазините пускат детска линия палта с много голямо съдържание на вълна. А тази материя се съсипва при често пране в пералнята. В този случай заложете на изкуствената материя – вискоза или шушлеково яке, което ще може да перете всеки път, когато се изцапа.

Не си мислите, че след тези претенции ще ви е трудно да намерите подходящите дрехи за детето ви, тъй като спокойно може да пазарувате и в онлайн магазини с изградено доверие, както много родители правят – купуват детски дрехи от Crazy kids


Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com