Всяка сутрин, между 9 и 10 сутринта моето 3-годишно дете достига точката на кипене в енергията си иска да излезе навън. Ако със съпруга ми успеем да му обуем обувките и да го изведем навреме, той започва да тича спринтове през парка във всички посоки, заравяйки се в снега. Той е щастлив, ние сме щастливи. Нашето куче си отдъхва с облекчение, иначе цялата тази енергия ще му се стовари отгоре.

В ерата на Covid-19 излизането навън е станало още по-важно от преди, сякаш е противоотрова и е един от най-безопасните начини за игра на децата. Така че, ако се взирате с ужас през прозореца в зимата навън, не се страхувайте.

Да, децата ви могат да играят навън и в лошо време. И още повече ще им хареса.

Обърнете нагласата си: „Няма лошо време, има само неподходящо облекло“.

Когато нямаше родителски групи, в които да ни съдят

Знаете, че дебелите дрехи са ключа към задържането на телесната топлина. Уверете се, че ръцете, главата и краката на детето са покрити, от тях краката са може би най-важното нещо. Сухите крака са топли крака, така че помислете за водоустойчиви изолирани ботуши или гумени ботуши, съчетани с подплата от вълна, плюс уютни вълнени или синтетични чорапи, но не и памучни, тъй като те по-лесноз адържат влагата.

Главата и ръцете на вашето съкровище имат нужда от допълнителна защита. Слагайте му винаги шапка, която покрива добре ушите, както и шал, който ще топли гърдите и гърлото му и ръкавици, които също са задължитлен аксесоар.

Облечете го така, както се обличате вие, но с още един слой отгоре.

Например, ако сте с блуза с дълъг ръкав, пуловер и яке, облечете бебето с боди, блуза, пуловер и яке.

И нека снежните игри започнат много скоро!

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com