В новата ни рубрика споделяме рецепти от вдъхновени мами

Днес рецептата е от блога на Flor – щастлива майка на две момчета, вдъхновител, блогър, инфлуенсър и кулинарен вълшебник. Харесва й да приготвя всякакви кулинарни веган, в повечето случаи безглутенови вълшебства. Привърженик е на минимализма, живот с нулев отпадък и природосъобразен начин на живот. Обича животните и си имам трима представители у дома, котка, котарак и куче. За повечето неща се запалва покрай децата и съпруга си, а някои открива и сама. Като привързано родителство, бебеносене, захранване водено от бебето, здравословен начин на живот и много други.

Бърз, леснен, здравословен и много вкусен обяд в лаваш

“Подходящ за офиса, за изпът, за училище или дори у дома, както за сутрешна и следобедна закуска, така и за обяд или вечеря, за пикник, на път, за работа и училище.. общо взето където и както ви хрумне. Могат да се ядат директно без обработка или препечени на тостер, тиган или фурна, за да хванат коричка – без мазнина. Рецептите са хиляди в зависимост от това какво имате в хладилника или останало ли е нещо от вечеря.

През лятото ги обичам свежи с пресни продукти за салата. Сега обаче съм на вълна салата. Правя си най-вкусната и любима салата и я правя на рапче. Винаги слагам основа – хумус, майонеза.. слагам нещо по-така- кашкавал, тофу.. и зеленчуци. Слагам ги на котлона за няколко минути да хванат коричка и воала.. хапвам на воля.

Децата също ги обожават. В зависимост от това какво и до колко ядат децата ви, винаги може да свиете в лаваш най-любимите им неща за хапване, да им ги сложите за път или да ги изненадате след детската градина и да им ги поднесете за следобедна закуска преди играта на площадката.

Може да добавите божествено вкусен миш маш от Тофу

На снимката хлебчетата са приготвени с новооткрития и божествено вкусен миш маш от Тофу – вижте цялата рецепта тук. Намазвате лаваша с крема сирене, нарязвате кашкавал, отгоре нареждате от миш-маша, след това добавете прясна краставичка и маруля. Завивате внимателно и слагате лаваша в тигана за малко да хване коричка и леко да се разтопи кашкавала, но така, че пресните зеленчуци да си останат студени. Може и във фурната само на вентилатор, ще постигнете същия ефект. Комбинирайте с любима напитка, от гарнитура няма нужда тъй като всичко е вътре. Бон Апети.

Последвайте я в Инстаграм – https://www.instagram.com/p/CKYhwkvjZR1/

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com