списък с детски песни

Какво да си припявате с дечицата

Доказано е, че чрез музиката децата развиват по-бързо когнитивните си способности. Ритъмът и мелодията ги правят по-дисциплинирани и стимулират както паметта, така и добрата артикулация.

От друга страна родителите и учителите в детските градини имат един много добър метод за забавление, койето може да продължи с часове.

Ето и нашия избор за най-добрия списък с детски песни:

1. Мила, моя мамо

Любимата песен на дечицата! Тя описва връзката на детето с неговата майка и ни тласка към такива положителни емоции, от които наистина имаме нужда – и ние и децата.

2. Мама ми купи днес

Ах, тези нови книжки с картинки. Децата се радват много на подаръците, чак запяват от благодарност тази песничка.

3. Шаро и първият сняг

Тихо се сипе първият сняг! Галено щипе бузките пак! Децата могат всеки ден да пеят за Шаро и снега, особено в сезона на песничката – зимата. А мелодията е просто завладяваща.

4. Хей ръчички

Песента за ръцете е в топ 5 на нашата класация, тъй като е наистина полезна и практична за подрастващите дечица, тъй като ги учи на хигиенни навици по интересн начин.

5. Ние сме войници

Леви, десни, леви, десни, ще вървим напред. Малките войници тропкат с краченца и много бързо научават кое е ляво и кое дясно.

Вижте 165 любими детски песни

6. Ало, ало слънчице

Песента на слънцето дава много позитивна енергения, заради ритмиката и веселата мелодия.

7. Зеленчуци, който не яде

Морков, боколи, домати – зеленчуци, който не яде, той голям не може да порасте. Чрез песента децата много добре разбират, че зеленчуците са неизменна част от менюто.

8. Жълтоклюно патенце

Децата трябва да опознаят животните, да знаят как се хранят и как да се грижат за тях. Заради това текстът е много подходящ, особено за целта: Ела насам, патенце, шепичка ще ти дам!

9. Над смълчаните полета

Дядо Коледа е любимецът на малчуганите и всички го очакваме с нетърпение, заради това децата много често пеят песничката му през декемврии.

10. Две кебапчета крилати

За финал, една от най-забавните песни, на която децата подскачат от радост и никога не им омръзва. А текстът – той е просто една голям шега.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com