70% от децата в края на училищната си възраст страдат от плоскостъпие, което има негативен ефект върху здравето им. Много родители се тревожат, че децата им са с дюстабан – състояние на стъпалото, при което вътрешният му свод опира земята. При раждането сводът на стъпалото на бебето не е оформен. Когато кърмачето стои в изправено положение или прави първите си стъпки, сводът при стъпалата им още не е достатъчно изразен, а физиологично той започва да се развива едва след като детето проходи от 12-я до 18-я месец.

Ето защо трябва да обърнете внимание на този период на развитие на стъпалото на детето

Как може да избегнете формирането на плоскостъпие на детското краче и да благоприятствате цялостното оформяне на стъпалото на детето, как чрез ОРТО ПЪЗЕЛ може да избегнете дюстабана и кои са причините да имате ОРТО ПЪЗЕЛ вкъщи, може да прочетете в статията:

Предпазва от формиране на плоско стъпало

Правилният свод на стъпалото се формира в ранна детска възраст под влияние на съответните мускули в момент, когато детето ходи върху неравни повърхности. За да стане възможно това в съвременните условия на отглеждане на дете, са разработени ортопедичните постелки (пъзели), и когато децата редовно използват килима, стъпалото им да се формира правилно.

Какви са съветите на бавачката на Кейт Мидълтън за отглеждане на деца

ОРТО ПЪЗЕЛ е регистриран медицински продукт, който цели правилно формиране на стъпалото от ранна детска възраст. Килимите представляват модули, които наподобяват различни природни повърхности и се свързват един с друг на принципа на пъзела с помощта на специално скрепване и заключване. Основното му предназначение е правилно оформяне на арката на стъпалото на децата и така предпазва и лекува на плоско стъпало.

Как да декорираме детското легълце

Например, Микс „Гора“ симулира ходене по неравен терен, което влияе положително върху работата на мускулите на стъпалото и подбедрицата. Микс „Таралежи“, чрез своите „иглички“, позволява на кръвоносните съдове да се разширяват, кръвообращението да се ускори, а това води до ускоряване на метаболизма и възстановителните процеси в тялото, както и за стимулиране на имунната система.

Упражненията в микс “Морски камъчета“ значително намаляват натоварването върху ставите на краката и върху гръбначния стълб. Развива се и се укрепва мускулно-лигаментният апарат на краката на детето.

Уникален фентъзи парк с динозаври пристигна в София

Предпазва от изкривяване на гръбначния стълб

До 5-годишна възраст е много важно детето да има физическа активност и правилна стойка, много често и плоскостъпието води до гръбначни изкривявания, споделят доктори. Когато се комбинират различни повърхности от ОРТО ПЪЗЕЛ, упражненията стават най-ефективни, поради редуването на степента на въздействие върху стъпалото, а физическата активност чрез пъзела помага за развитието на правилна стойка и избягването на изкривявания на гръбначния стълб.

ОРТО ПЪЗЕЛ има специални спирачни шипове на гърба на повърхностите, което позволява на модулите да не се плъзгат дори върху гладки повърхности

Спомага научаване на цветовете, както и развиване на фината моторика

Докато ОРТО ПЪЗЕЛ ще спомага за правилното развитие на стъпалото, приятната цветова гама ще даде тласък на детето да научи лесно нюансите на цветовата гама, а използваните неутрални и хипоалергенни багрила няма да оставят следи върху кожата на краката на детето и върху подовата повърхност. При сглобяване и разглобяване на пъзела, детето ще развие и фината моторика, а приятният на допир състав на ОРТО ПЪЗЕЛ ще помогне на детето да различава различни настилки и форми, изобразени върху пъзела.

По-ниски такси за предучилищна група в градините, в някои градове услугата става безплатна

Можете да откриете ОРТО ПЪЗЕЛ в мрежата на дистрибуторите, изписани в този линк.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com