пристрастени към интернет, бебе, лаптоп, дете

Пристрастени към интернет бебета и деца

Пристрастени към интернет малчугани – новата болест на XXI век, когато всичко е въпрос на бърза и безпроблемна връзка. Обаче къде останаха милите, детски и невръстни години? Отговорът е на заден план, в миналия век.

Децата на технологичното време са предизвикателство за родителите, които получават съвети от своите родители, възпитавали децата си по съвсем различни методи.

Облъчване

Освен, че смартфонът или таблетът са скъпи стоки, с които малчуганът ви да си играе, те не се отразяват добре на детето. Например всеки лаптоп има като минимум Wifi антена за безжично свързване към домашния рутер, разположена зад дисплея. Тя облъчва директно потребителя, а освен нея има Блутуут и други екстри за свързаност, които допълнително ви облъчват. Въпросът е дали има безопасни лаптопи или смартфони? Отговорът е не.

А как да се справим с това предизвикателство?

Освен, че трябва да ограничим прекараните часове пред компютъра на малчугана, е хубаво да не му даваме да гледа клипчета или да играе на игри, дори те да са интерактивни. Това препоръчват и педагози, логопеди, педиатри, което не е случайно.

Вижте на каква възраст е добре детето да борави със смартфон

Според експертите детските клипчета превъзбуждат психиката на малчугана и го изнервят, заради бързата смяна на картинки, цветове и звукове

А докато вие целяхте да му отвлечете вниманието, за да спретнете една бърза яхния или поне искате да се заиграе с нещо, истината е, че това не е начинът.

Старайте се да ограничите облъчването на детето ви максимално. Заиграйте го с пластелин, топка, пъзел или интерактивен бизиборд, но не прибягвайте до телефона. Един път научили се така, детето ще търси телефона всеки път, когато му е скучно. Запазете малко по-дълго детството му, компютърът така или иначе ще го завладее, въпросът е кога.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com