спинер

Спинер мания завладя децата по света. Играчката се нарича фиджет спинер (Fidget Spinner) и е вид пумпал, който има лагер в центъра си и три лъча, които позволяват въртенето на играчката.

Пластмасовият пумпал има успокояващ ефект, който се отразява добре на детската концентрация. Но вярно ли е това, че е полезен? След анализ на няколко произволни марки в Америка, анализът показва голямо съдържание на живак в спинера. Оказва се, че има и други неблагоприятни съставки в самата боя, затова ако ще купувате за вашето дете играчката, то внимавайте какъв модел ще изберете. Светещите също не са безопасни, смятат специалистите.

Спрямо лечебното свойство – спинерът подобрява концентрацията дори на деца с аутизъм. Но това отвлича вниманието им в училище. Затова мненията са противоречиви.

Докато играчката, изобретена още преди 27 години, набира стремглаво популярност в света, след някой месец и тази мода ще отмине. Дотогава, обаче, децата ще имат поне по няколко спинера за игра.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com