Какво ще ви трябва през първите три месеца с вашето бебе? Нашият списък включва елементи, от които вашето бебе ще се нуждае в детската стая, за хранене, хигиена, както и полезно оборудване, когато сте навън. След като чекнете този списък, ще се почувствате по-подготвени за деня, в който ще донесете бебето си у дома.

Какво трябва да купите преди появата на бебето и какво след?

Допитах се до моите последователи в социалните мрежи какво трябва да закупим преди и какво след раждането на бебето, за да не се окажем затрупани с непотребни стоки за бебе, а с липсващи такива.

Преди бебето – преди бебето може да купите основни неща – легълце, количка, бебефон, комплект за изписване, активна гимнастика, нощна лампа, подложки за повиване, вана, стерилизатор, аксесоари за количка, всичко, нужно за козметика и баня, термометър, бебе порт, гнездо, общо взето всичко, което може да прецените и преди бебето, че ще ви влезе в употреба и не е специфично.

След бебето – ето тук идват подробностите, които, ако някой ми бе казал, нямаше да съм 1000 лева на минус с покупките.

  • Шишетата – комплектът с шишета и биберони е доста специфичен избор. Ако сте родили секцио, то най-вероятно ще захранят детето от шише, каквото ползват в болницата. След прибирането вкъщи обаче детето може да не иска да използва вашите шишета (било то дори и за вода, ако само кърмите). В тази ситуация може да се окажете с комплект за 80 или 100 лева, който ви е ненужен. Същото важи и за залъгалките. Затова вземете пробно едно или две шишета и една залъгалка за болницата, а ако детето свикне с тях, то знаете какво ще хареса.
  • Памперси – това е също продукт, с който НЕ трябва да се претрупвате в огромни количества преди да родите. Вземете 1 пакет за болницата размер 1. Първо материята на марката, която сте избрали може да не понесе на кожата на бебето и да трябва да я смените. Второ детето расте многоо бързо и размер 1 и 2 се сменят буквално за седмици.
  • Дрехи – дрехите от първия размер 50 или 56 НЕ трябва да са повече от едно комплектче за изписване и 2,3 бодита и ромпъри, защото е възможно да ги носи буквално дни и да трябва да преминете на 62 рр. Отделно някои марки имат умалени модели от размера и може бебето изобщо да не влезе в 56.
  • Помпа за кърма – тук имаше доста изненади. Аз имах ръчна помпа, която не смогваше на моите темпове. Исках да си взема автоматична. При някои жени пък тя изобщо не послужила, защото не е имало нужда да се изцеждат. Други пък предпочитали ръчната. Трети вместо за една, за две гърди. Затова изчакайте да се роди бебето и таткото за 15 минути може да ви купи помпа от всеки детски магазин.
  • Възглавница – има деца с рефлукс, за които е препоръчително да се използва възглавница. Но на останалите бебенца не им трябва. Така че не взимайте преди това
Вкъщи
Подложка за повиванеВкъщи
Машина за бял шумВкъщи
Нощна лампаВкъщи
Активна гимнастикаВкъщи
Космонавт (ако е зима)Изписване
Комплект за изписванеИзписване
Кана за преваряване на вода с температураВкъщи
Видео бебефонВкъщи
Чадър за количка с 50 UV факторНавън
ДъждобранНавън
Стерилизатор за микровълнова фурнаВкъщи
Ограничител за спанеВкъщи
Дневник за първата годинкаДруги
Въртележка за креватчеВкъщи
Козметичен комплект Къпане/преобуване
Крем или олио за тялоКъпане/преобуване
Крем против подсичанеКъпане/преобуване
Хавлия с качулкаКъпане/преобуване
Анатомични клечки за ушиКъпане/преобуване
Шампоан за бебеКъпане/преобуване
ПамперсиКъпане/преобуване
Муселинови пелениКъпане/преобуване
Поставка за новороденоКъпане/преобуване
Термометър за баняКъпане/преобуване
Корито или ванаКъпане/преобуване
Гнездо Вкъщи
Количка за съхранение на бебешка козметика и памперси за преповиванеВкъщи
Термометър за ухо (безконтактен)Медицински
Кош за колаНавън
ТермосНавън
КоличкаНавън
Бебе-портНавън
КенгуруНавън
Подложка за преповиванеНавън
Държач за биберонНавън
КреватчеСпане
МатракСпане
ЧаршафиСпане
Спален чувалСпане
Музикална въртележкаСпане
Обиколник за леглоСпане
Протектор за матракСпане
ЛюлкаСпане
Комплект за кърмене – помпа и шишетаХранене
ШишетаХранене
БиберониХранене
СтерилизаторХранене
Възглавница за кърменеХранене
КомарникДопълнителни
Матрак за количкаДопълнителни
Чанта за количкаДопълнителни
Електрически уред за приготвяне на адаптирано мляко Допълнителни
Нагревател за шишета и бурканчета Допълнителни
Дигитално кантарчеДопълнителни
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com