В днешната статия ще ви запозная с една много интересна мебел, която набира все повече популярност у нас. Признавам, че бях много приятно изненадана от факта, че има създадена толкова интуитивна, практична и полезна за децата и цялото семейство мебел. В следващите редове ще ви разкажа за нейните предимства, приложение и защо е толкова любима на малки и големи.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Мечо и Клечо (@mechoandklecho)

Детството е съвкупност от игри, приключения, магия и любопитство

Голяма част от детските спомени са обвързани с обекти с оригинална визия. Само като видим предмет от детството и се връщаме към тези безценни и безгрижни дни.

Семейният бизнес на една #сладкамама – Мечо и Клечо

Тя създава вълшебен кът за своето малко мече и го споделя с всички родители, които търсят място за насърчаване на любопитството и създаване на увереност и самостоятелност в своите деца. Повече за целия процес в търсене на идеалния помощник може да прочетете тук.

Помощната кула се използва по метода Монтесори. Мария Монтесори счита, че развитието и ученето вървят ръка за ръка. Смята, че свободата в комбинация с отговорност ще подтикне на детето ни да започне да следва собствените си интереси и своя индивидуален път. Оттам насетне единствено трябва да се следва и подкрепя избраната от мъника посока. Насърчавайте децата си във всяка дейност и в това да ви помагат (да участват в света на “големите”), за да се чувстват наравно с вас. Позволявайте им да са самостоятелни. Така помагате на детето си да изгради чувство за увереност и независимост.

Обучителна помощна кула 3-в-1 Монтесори Мече помага на детето ви да застане на вашата височина, за да участва усилено в готвенето, почистването и да усвоява всякакъв вид дейности.

Ползите от обучителната кула са много:

Повишава концентрацията

Когато детето помага в готвенето, вижда че се изисква внимание и точност, за да се получи желаният резултат. Няма как да се ядат вкусни бисквитки, ако всичко не е по план!

Учи на добри навици на хранене

Ако децата ви готвят с вас, можете много лесно да изградите правилна и стабилна култура на хранене, която те да следват и когато пораснат.

Повишава самочувствието

“Искам аз” / “Остави на мен” / “И аз мога”. Всеки родител знае какво е… Вместо да се притесняваме да не направят бъркотия е по-добре за децата да им се даде свобода на действие.

Учи на екипна работа

Никой не харесва егоисти. Дечицата ви ще се научат да помагат, споделят и работят в екип от малки, за да им е по-лесно, когато пораснат.

Стимулира речта

Назоваването на различни съставки и хранителни продукти обогатява речника на детето. Следвайки инструкциите на мама или тате – децата се учат на възприемчивост и по-добра комуникация.

Развива фината моторика

Разнообразните действия в готвенето развиват концентрацията. Измерването на лъжица брашно, забъркването на смес, смесването на съставки или разточването на тесто са перфектни за овладяване, прецизност и контрол.

Помощната кула на Мечо и Клечо може безопасно да се ползва от всички в семейството

Да,правилно прочетохте. Мама и тате спокойно могат да достигнат до най-високия рафт, където да крият лакомствата от любопитни и лакоми мечета. Тате има свободата да смени всички крушки вкъщи, а мама няма нужда от помощ за свалянето на пердетата. Разбира се кулата е разработена за ползване от деца и е хубаво да се съобразим с условията за ползване по спесификация.

Какви са предимствата на Обучителна помощна кула Монтесори Мече:

Многофункционална

С едно движение се превръща в масичка с пейка и две работни позиции за да може и мама,тате,кака или бате да се включат в забавленията.

Практична

Всички функции на кулата ни спестяват пространството, което всеки родител бленува да има в дома си. Спокойно може да замени холната масичка, която в един момент си отива за да може да осигурим повече място за игра. Няма нужда от допълнителни дъски за рисуване, защото тя вече има такава и е на перфектната височина за детето. Всички допълнителни детски масички и столчета, могат да се заменят само с едно движение, защото тя става на бюро с пейка. Заема мястото на обикновен кухненски стол – без излишно изнесено стъпало.

Изчистен и красив дизайн, който пасва на интериора на всеки дом

Тя е любимата мебел на малки и големи.

Може да се използва от цялото семейство

Децата могат да бъдат истински супергерои, ако им дадем правилната мотивация и им напомняме, че ако не се откажем – всичко е възможно!

За още вдъхновение от Мечо и Клечо може да ги последвате във Фейсбук и Инстаграм профила им.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com