Ако си майка, то значи ти се е случвало нещо такова:

Детето вижда страхотна играчка на витрината на някой магазин и почва да реве за нея. Да предположим, че играчката е дървена кухня с различни функции. Aко още си травмирана от десетките постове „Мами, в кой магазин още има кухни, трябва ми спешно за Коледа“, може да си представяш и друга играчка. Кухнята обаче е скъпа, вкъщи сте затрупани и се чудиш дали изобщо интересът към нея ще трае дълго.

В края на краищата я купуваш, обнадеждена от няколкото майки, които казват как и до ден днешен тийнейджърът им си играе с тази кухня и е най-добрата покупка в живота им. Играчката идва с един тон опаковки, картон, метални връзчици и прочее, които детето разхвърля и за 30 секунди унищожава ефекта от предходното чистене. Пиеш едно кафе, събираш смелост и почваш да сглобяваш, следвайки прилежно инструкциите.

Докато сглобяваш, детето тича около теб, взима болтчетата и инструментите и 200 пъти пита „Кога ще е готово?“

Знаеше ли, че на Коледа хората прекарват средно 68 минути, сглобявайки подаръците на децата, преди те да могат да си играят с тях?

Замисляш се, че има раждания, които са по-кратки и безболезнени от сглобяването на тази кухня. След 5 препотявания тя най-накрая е готова…О, не! Няма батерии! Детето почва да се тръшка и да настоява за нова разходка до мола за батерии.

Най-накрая след blood, sweat and tears желаната играчка е разопакована, сглобена, заредена и готова за игра. Изминават блажени дни, в които детето си играе с нея, случва се дори и да си събере всички детски чашки и чинийки след 5тото напомняне. Животът е хубав, покупката е била успешна и занимателна.

Бавно и сигурно обаче интересът започва да спада, докато накрая детето тотално спира да си играе с кухнята.

Проучване показва, че децата средно губят интерес към нов подарък след 36 дни, обаче при 20% това става след едва 11 часа игра, а при 8%-след едва един час.

Радваш се, че твоето дете е от мнозинството, а не от 8те процента и все пак остава въпросът какво да се прави с играчката.

Дали я пазите за евентуално братче/ сестриче? Кухнята е скъпа и здрава, обаче заема много място….Дали няма да стане като онова бебешко столче за хранене, което пазиш, но реално само си оставяш прането върху него? Решаваш да продадеш кухнята и я пускаш в OLX и 2-3 групи във фейсбук.

Прекраваш следващите 72 часа в мъчителни опити да следиш кой в коя група е проявил интерес и кой какво под коя снимка пита. Пращаш снимки и клипчета на кухнята на различна светлина, с включени и изключени котлони и микровълнова, отговаряш на въпроси за размери и чакаш ответната страна да се посъветва. Междувременно в една от групите настава скандал и се вика #admin заради това кой как е запазил ред.

Най-накрая в тъмна доба успяваш да изпратиш играчката (за да не види детето и да не се разстрои) и се замисляш, че имаш и някакви малоценни дребни играчки, които също вече не ползвате. Няма шанс да минеш през същата занимавка за неща от по 5-10 лв, затова дреболиите заминават в боклука. Една трета от родителите признават, че са изхвърляли напълно работещи играчки…

Ако се разпознаваш частично в по-горния сценарий, то ще ти бъде интересно да разбереш, че в България вече съществува Infinity Toy Box – абонаментна платформа за детски играчки, книги и игри под наем: Мотото на платформата е „Ние се грижим за играчките, Вие за семейството си“ и тя цели да премахне ненужната занимавка и да освободи повече време на родителите реално да играят с децата си.

Родителите избират кои играчки искат да наемат, а когато играчките омръзнат, бързо и лесно ги заменят за нови. Има опция да се закупи играчка, ако детето се влюби в нея.

Infinity Toy Box помага на родителите да се справят с пренасищането с играчки, което всъщност разконцентрира децата. Проучване показва, че когато имат избор измежду по-малко играчки, децата всъщност се заиграват повече със всяка една от тях и стават по-концентрирани и креативни. За децата е изключително важно да играят с неща, пригодени за тяхната възраст, развитие и интереси. На първо място това е от гледна точка безопасност (затова винаги трябва да се спазват възрастовите ограничения, поставени от производителя). Но също така е полезно да надграждат неща, които учат извън дома и които ги вълнуват във всеки един момент.

На платформата родителите могат да изберат измежду над 500 продукта за деца 0-6г. Infinity Toy Box предлага по-обемни и скъпи играчки, например пиклер триъгълници, баланс бордове, дървени кухни, къщи за кукли и тн. На платформата може да се види богата селекция от марки като Fisher Price, Lego, Viga Toys. Освен играчките, има и енциклопедии, книжки с приказки и занимателни и образователни игри. На база на обратната връзка на клиенти и това какво те искат да наемат, изборът от продукти се разраства непрекъснато.

От фирмата подбират висококачествени артикули с образователна стойност, развиващи двигателните, емоционални, социални и когнитивни умения на децата

Има 3 плана, които дават достъп до играчки на определена стойност. Например план Класик, който струва 39 лв/ месец, дава достъп до играчки за 200 лв. В тази стойност родителят определя дали да вземе 1-2 по-големи и скъпи играчки или 7-8 по-малки. Всеки план включва и безплатна доставка и връщане един път в месеца, като за София това е до врата, а за цялата страна: до офис на Спиди.

Винаги между две семейства играчките минават през Infinity Toy Box за проверка и дезинфекция.

Процедурата е тристепенна:

  1. проверка за наранявания, липсващи части, повреди
  2. почистване
  3. дезинфекция

Платформата е стартирана от двама родители, чиито деца участват активно в избора и тестването на продукти. Политиката за счупени и загубени части е гъвкава – всички възникнали в резултат от нормална употреба повреди са покрити от Infinity Toy Box. Абонаментът е месец за месец, без годишно обвързване, за да е максимално удобен на родителите. Има и една седмица безплатен тест, за да може човек да се убеди в услугата, преди да стартира абонамент.

Клиентите, стартирали безплатен тест до 14.02, получават подарък в кутията и вкусни крекери Zero Wave, с които да се подсилват по време на веселите игри

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com