Английският език се превръща в международен през последните години. Неслучайно на много места го определят като лингва франка или езикът, чрез който хората по света да могат да се разбират.

Все повече се чете литература на английски език, слуша се музика на този език или казано накратко: английският език отваря много врати към бъдещето. Затова е важно децата от най-крехка възраст да започнат да го изучават.

В много детски градини се предлага обучение по този език. Използват се много игри, песни, занимателни задачи с цел да се привлече вниманието на децата и да научат думи, с които да могат да създадат начални изречения. Обучението по английски език в детската градина не е за подценяване.

Установено е, че механичната памет на децата през първите 7 години от техния живот е изключително висока и те могат да научат много нови думи, без да полагат много усилия

Паметта на малчуганите през първите 7 години от тяхното развитие не е обременена с много задачи и информация, което създава благоприятни предпоставки за изучаване на чужд език.

Ако ти е скучно през деня с детето – виж тук

Полезни методи са учене наизуст на стихчета, песнички и основни фрази. Желателно е преподавателката по английски език да изисква децата да повтарят думичките с нея. Това неимоверно ще доведе до добри резултати.

Обучението по английски език в детската градина не е за подценяване

Освен това съществуват изследвания, които доказват, че изучаването на чужд език развива паметта на децата и тяхното мислене. Чуждият език оказва позитивно влияние на цялостната психика на децата, развива креативността им и начина им на мислене. Един нов език прави децата духовно богати и е един своеобразен прозорец към света.

Знаейки думи на чужд език, децата повишават своето самочувствие и вярват повече във възможностите си.

Затова не е никак лоша идея родителите да запишат своите подрастващи да изучават английски език в детската градина

Чрез песнички, стихчета, игри и разнообразни занимателни задачи вашите дечица ще се научат да владеят един нов език. А по този начин вие ще им подарите едно по-добро бъдеще.

Още няколко трика при изучаване на чужди езици в ранна детска възраст

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com