Случаите на COVID-19 сред деца до 18-годишна възраст само през последната седмица на октомври представляват 11% от всички положителни тестове в САЩ – спрямо едва 2% през април – или над 61 000 деца, съобщиха от Американската академия по педиатрия.

Трудностите за детските градини в Америка

Към 29 октомври повече от 853 000 деца са били положителен тест за COVID-19 от началото на пандемията и близо 200 000 са новите случаи при деца само през октомври.

Данните не са, за да ви плашат, напротив, родители, данните се споделят, за да ви напомнят, че децата не са имунизирани срещу COVID-19 и като всеки човек може да се заразят, за жалост и да го пренасят, дори и без симптоми. „Този ​​вирус е силно заразен и тъй като виждаме ръстове на положителните проби в много общности в Америка, децата също са по-склонни да бъдат заразени и да са разпространители. Ние можем да помогнем да защитим всички в нашите общности, като спазваме физическата си дистанция, носим маски и следваме други препоръки от нашите лекари и експерти по обществено здраве“, каза д-р Сали Гоза, президент на Американската педиатрична академия.

Да родиш дете от човек, когото не обичаш – новата реалност в Америка

Според асоциацията броят на децата с COVID-19 в Америка е по-висок, тъй като заболяването обикновено се прекарва леко при децата, както и много родители не успяват да тестват детето навреме. Например голяма група родители в Юта са избрали да не тестват болните си деца, за да поддържат броя на заразените в Америка „нисък“, с цел училищата да останат отворени.

Американската академия по педиатрия очертава два ключови момента, когато става въпрос за децата и COVID-19. Първо, те може да не са толкова сериозно засегнати от вируса, колкото възрастните, но могат да го разпространяват толкова лесно, колкото тях – сред членовете на семейството и други хора, с които влизат в контакт, дори ако те са до голяма степен безсимптомни. И второ, нямаме представа какви ще бъдат дългосрочните ефекти за всеки, дори младите и здрави хора.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com