Лабиринт от хартия

За играта ви трябват тиксо, хартия и място, където може да ги залепите, вариант е в коридора ви или в банята, където тиксото няма да остави следи на стените. С помощта на малчугана проектирайте лабиринт от ленти, който по-късно детето да премине лазейки, прескачайки, надигайки крака и прочие.

Игра с балон

За целта ще ви е нужен балон за всяко дете или само един, ако имате едно дете. Поставете балона между краката му и го накарайте да се разхожда из стаята, без да го изпуска. Направете играта по-предизвикателна за по-големите деца, като ги накарате да заобикалят препятствия. Ако го изпуснат, трябва да се върнат към старта.

Какво представлява курсът по подготовка за адаптация в детската градина?

След като тази игра ви омръзне – може да дадете балона на детето в ръка и да го подхвърля нагоре – надолу, без да пада на земята.

Дама

Дамата е класическа игра за вашите деца, но не си мислете, че тя може да се играе само навън. Чрез хартиено тиксо може да обособите квадратчета, номерирани от 1 до 12. И нека играта започне сега.

Паяжина

Тъй като очевидно имате още останало хартиено тиксо вкъщи, може съвсем лесно да забавлявате детето вкъщи, като направите паяжина на една от вратите вкъщи, а за повече забавление, детето може да хвърля топки от хартиено тиксо върху паяжината, които да се задържат възможно най-дълго.

Баскетбол с налични средства

Не ви е нужен кош за баскетбол, за да си играете с хвърляне на предмети вкъщи. Вземете един леген, кош или друга кутия, която ви е под ръка, покажете къде детето да се позиционира, за да спазва правилата и хвърляйки предмети в кошницата, да може да го прави и от различни разстояния (още по-назад от старта).

Цветен кашон

Вземете един излишен кашон, изрежете кръгчета в него, оцветете ги в различни цветове покрай изрязания край и съберете предмети със същите цветове, след това покажете на детето, че то трябва да ги пуска в кашона съотвено по цветове.

Игри вкъщи за дъждовно време

Гара

Може би не веднъж сме ви показвали тази страхотна игра, в която сами да създадете цял град за детето ви, независимо дали то е момиче или момче, детето ще се забавлява поне час, преминавайки с различни превозни средства през препятствията.

Мистериозна кутия

Мистериозната кутия предлага невиждано забавление за малчугана. Сложете няколко предмета вътре, като може и самото дете да ги пусне през отвори, които да изрежете с помощта на ножица или нож. След това накарайте детето да си пъхне ръчичките в дупките и да познае какви предмети има вътре.

15 идеи за игри вкъщи

Топчета

С помощта на сламка детети трябва да прибута топчета или намачкан памук, каквото имате под ръка вкъщи, през препятствия или ролки от кухненска или тоалетна хартия.

Дъга

Тази игра може да варира в зависимост от това какво имате вкъщи – форма за кекс, тавичка или цветни предмети, които да послужат за играта.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com